Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După finalizarea grădinii din faţa Primăriei La Topalu va fi amenajat un nou parc la Căminul Cultural

ro

29 May, 2014 00:00 1621 Marime text
Prima impresie este foarte importantă. Acest lucru este bine cunoscut şi de aleşii locali ai comunei Topalu. De aceea, după amenajarea spaţiului din faţa noului sediu al Primăriei, clădirea este înfrumuseţată de un parc din care se înalţă semeaţă o fântână arteziană. Zona de centru, unde se află parcul, a fost placată cu pavele. De asemenea, a fost înfiinţat spaţiul verde, prin plantarea de gazon şi pomi ornamentali. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, obiectiv pentru care a fost investită suma de 30.000 de euro, din bugetul local. Şeful autorităţii locale a declarat că este mulţumit de lucrare. „Este un parc foarte frumos, un lucru deosebit pentru comuna noastră, o lucrare cu care ne mândrim”, a precizat primarul Gheorghe Murat. Tocmai de aceea, gospodarul-şef spune că nu se opreşte aici: „Avem în plan amenajarea unui alt parc, de această dată în faţa Căminului Cultural, unde este un loc tocmai bun în care să amenajăm un loc de recreere pentru locuitorii comunei şi, de ce nu, pentru turişti“, a declarat gospodarul-şef de la Topalu.

În prezent, atenţia aleşilor locali se îndreaptă însă către Dunăre. Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la Topalu au fost afectate, până acum, 24 de hectare de pășune și 6 grădini. „Ne luptăm cu Dunărea, suntem în stare de alertă permanent, comunitatea este implicată şi facem tot posibilul ca daunele să fie cât mai mici cu putinţă. Însă din calea apelor nu putem fugi, facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca daunele suferite să fie cât mai mici“, a adăugat gospodarul-şef al comunei Topalu, Gheorghe Murat.
În altă ordine de idei, pentru că astăzi este o zi de sărbătoare plină de semnificaţii pentru toţi românii, autorităţile locale nu trec peste evenimente fără a se opri o clipă şi a-şi aduce aminte de eroii care şi-au pierdut sănătatea şi viaţa pe câmpurile de bătălie. „Astăzi, la Monumentul Eroilor, organizăm o slujbă de pomenire a eroilor noştri, a înaintaşilor care au luptat şi s-au sacrificat pentru noi, cei care suntem astăzi. De aceea, eroii comunităţii noastre şi văduvele acelora plecaţi dintre noi vor primi câte un pachet cu alimente din partea Primăriei şi a Consiliului Local“, a declarat liderul aleşilor locali, Gheorghe Murat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii