Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două obiective importante, în curs de finalizare, la Lipniţa

ro

23 Jan, 2014 00:00 2686 Marime text
Primarul comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, a precizat ieri că urmează să fie reluate lucrările la punctul vamal de la Carvăn, întrerupte pe perioada sărbătorilor. Pentru realizarea proiectului este necesară suma de 602.301,83 lei, bani ce au fost alocaţi Primăriei comunei Lipniţa de Consiliul Judeţean Constanţa.

Amintim că se impunea construcţia unei vămi, pentru a se putea circula pe drumul transfrontalier Lipniţa - Kainargea, finalizat anul trecut. Doar aderarea la Spaţiul Schengen ar fi făcut inutilă crearea punctului vamal, aderare care întârzie să fie aprobată. Drumul transfrontalier, amenajat de Primăria comunei Lipniţa în parteneriat cu bulgarii din Kainargea, şi care necesită amenajarea unei vămi, se întinde pe o suprafaţă de 17,11 kilometri, din care 11 kilometri sunt pe teritoriul românesc. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 6.080.205,70 de euro, din care 4.393.777 euro pentru comuna Lipniţa şi 1.686.428,70 euro pentru partenerul bulgar. Pentru a reuşi realizarea drumului, Primăria comunei Lipniţa a accesat un credit în valoare de 3 milioane de euro.

Nu doar finalizarea punctului de trecere a frontierei, singurul care poate valorifica la această dată drumul transfrontalier, se află în atenţia administraţiei locale conduse de primarul Florin Georgel Onescu, ci şi drumul Coslugea - Izvoarele. În privinţa acestui tronson, şeful autorităţii locale a menţionat că lucrările se află pe ultima sută de metri. La acest moment, a mai rămas de asfaltat o suprafaţă de un kilometru, a declarat ieri primarul comunei Lipniţa. Precizăm că banii pentru reabilitarea acestui drum sunt asiguraţi de Guvernul României, prin Hotărârea 577/1997, devenită anul trecut parte componentă a Ordonanţei Guvernului numărul 28/22 aprilie 2013. În altă ordine de ieri, primarul comunei Lipniţa a precizat că se lucrează la noul buget, urmând să se stabilească în ce direcţie vor merge banii comunităţii în acest an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii