Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Romii au provocat haos în Franța. Au blocat o autostradă dintr-un motiv halucinant

ro

30 Aug, 2015 13:05 1906 Marime text
Cozi colosale de mașini, trafic paralizat pe ambele sensuri, nervi întinși la maxim, într-un cuvânt un haos total pe autostrada A1 din Franța: o problemă cu care autorităţile franceze nu s-au mai confruntat până în present, potrivit știripesurse.ro.
 
Sute de şoferi au stat ore bune în coloană pentru ca autorităţile franceze să intervină, după ce un grup de 60 de etnici romi au incendiat mai multe anvelope. Inițial, oficialii s-au declarat depăşiți de situaţie şi au lăsat spiritele să se calmeze de la sine.
 
Romii au făcut o baricadă din cauciucuri în flăcări şi au blocat una dintre cele mai importante şosele ale Franței. Coșmarul prin care au trecut sute de șoferi pe drumul care leagă Parisul de Lille a fost provocat de romi pentru a pune presiune pe judecători ca aceştia să dispună scoaterea din penitenciar a unui tânăr de 26 de ani. Bărbatul urma să participe la funeraliile tatălui său ucis de un extremist.
 
În lipsa unor rute ocolitoare, şoferii au fost nevoiţi să aştepte ore bune pentru deblocarea drumului.
 
Într-un final s-a luat decizia ca tânărul să participe la funeralii escortat de un dispozitiv al forţelor de ordine. Traficul s-a reluat, sâmbătă, scrie presa locală, spre după-amiază după ce autorităţile au înlăturat de pe șosea bucățile de cauciuc rămase în urma incendiului.




Articol integral pe STIRIPESURSE.RO.
Sursa text + foto: STIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii