Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mugur Isărescu ironizează infrastructura din România

ro

25 Jul, 2015 00:18 2249 Marime text
 
“Regele Ferdinand a făcut prima dată calea ferată iar autorităţile acum, atâţia ani mai târziu, nu fac altceva decât Master Planuri”. Este reacţia ironică a guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, legat de infrastructura din ţara noastră. Isărescu a mai spus că "probabil că vom trece Carpaţii pe autostradă abia prin 2020 ".
"În 2000, când negociam intrarea în UE în 2007, le-am spus că terminăm până în 2006 coridorul, legarea Europei de Marea Neagră. Nu cred că o să avem nici în anul 2018", a declarat Isărescu. Între timp, reprezentanţii de la Bruxelles au acceptat varianta finală şi revizuită a Masteraplanului de transport odată cu documentele cheie ce stabilesc proiectele prioritare dar şi calendarul de realizare.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, după discuţiile cu oficialii europeni, implementarea proiectelor ar putea avea loc după două scenarii, unul pesimist, în care România va face mai puține proiecte, bazându-se doar pe banii europeni și cofinanțările naționale, şi un scenariu optimist, în care România să facă mult mai multe proiecte prin accesarea de împrumuturi externe care să completeze fondurile existente. Scenariul optimist cere României reforme şi aduce şase autostrăzi, iar scernariul pesimist păstrează haosul din Transporturi şi aduce doar tronsonul Sibiu - Pitești şi o parte de drum expres. Potrivit B1 tv, de menţionat este că cele două scenarii afectează în principal componenta rutieră, componenta pe care se pune cel mai mare accent în Master Plan, cel puțin pe următorii cinci ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii