Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voleibaliştii de la CVM Tomis se aşteaptă la o luptă la sânge în campionat şi în Liga Campionilor

ro

30 Oct, 2015 00:00 1657 Marime text
Campioana României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, va evolua în ediţia 2015/2016 a Ligii Campionilor în grupa G, alături de Asseco Resovia Rzeszow (Polonia), Volley Asse-Lennik (Belgia) şi Dragons Lugano (Elveţia), primul meci fiind în Belgia.
 
„Deşi, în acest sezon, condiţiile sunt mai dificile în ce ne priveşte, obiectivele pentru Liga Campionilor au rămas aceleaşi: să ieşim din grupă, intrând astfel în primele 12 în Europa, sau, în cel mai nefericit caz, să ne calificăm în CEV Cup“, a declarat, ieri, Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis, la o conferinţă de presă la care au mai fost prezenţi antrenorul Martin Stoev şi jucătorii Boian Iordanov, căpitanul echipei, şi Andrei Laza.

Cel mai interesant campionat din ultimii zece ani

În ce priveşte întrecerile interne, CVM Tomis şi-a propus să câştige campionatul şi Cupa României, chiar dacă, în această stagiune, lupta va fi mult mai echilibrată. „Va fi cel mai interesant campionat din ultimii zece ani. Nu se vor mai bate la vârf numai Tomis şi Zalău, ci şi alte echipe. Cele două formaţii nu vor mai avea un avans mare în clasament faţă de restul competitoarelor. Faţă de anul trecut, noi ne-am pierdut toţi stranierii, dar şi pe Spânu, din motive care se cunosc. Am făcut însă alte transferuri, iar în Liga Campionilor, vom face totul ca să obţinem mai mult decât o simplă participare. Favorita grupei e Rzeszow, Lugano e mai puternică decât sezonul trecut, iar Volley Asse-Lennik a crescut şi ea“, a declarat Martin Stoev.

Şase stranieri în lot

Programul în grupă al constănţenilor este următorul: pe 5 noiembrie, de la ora 21.30, cu Volley Asse-Lennik, în deplasare; pe 17 noiembrie, de la ora 18.00, cu Rzeszow, la Constanţa; pe 3 decembrie, de la ora 20.30, în deplasare, cu Lugano; pe 17 decembrie, de la ora 18.00, cu Lugano, acasă; pe 20 ianuarie 2016, de la ora 21.30, în deplasare cu Rzeszow; pe 26 ianuarie, de la ora 18.00, la Constanţa, cu Volley Asse-Lennik.
 
Din lotul CVM Tomis fac parte: Ventsislav Ragin (Bulgaria), Robert Vologa, Sergiu Stancu, Konstantin Mitev (Bulgaria), Metodi Ananiev (Bulgaria), Dragoş Pavel, Alexandru Muscină, Andrei Mihalescu, Boian Iordanov (Bulgaria), Goran Skundric (Serbia), Ovidiu Darlaczi, Stephen Gotch (Canada) şi Andrei Laza. La meciurile din Liga Campionilor, intrarea spectatorilor e gratuită, în vreme ce la partidele interne, biletul costă 5 lei, iar un abonament pe tot sezonul - 35 de lei.

Stephen Gotch lipseşte în meciul cu VM Zalău

Din campionat s-a scurs o etapă, iar în runda secundă, CVM Tomis (locul 6, cu 2 puncte) va întâlni la Constanţa, astăzi, de la ora 17.00 (în direct la Digi Sport), ACS Volei Municipal Zalău (locul 8, cu 1 punct). „Zalău e un pic mai puternică decât anul trecut, dar, de când sunt eu la Tomis, a pierdut mereu pe litoral. Şi cred că şi mâine (n.r. astăzi) va fi la fel. Este un derby, care se anunţă interesant pentru public“, a spus Martin Stoev. „Această întâlnire este cea mai bună pe care o puteam avea înaintea debutului în Liga Campionilor. Ne trebuie meciuri tari şi victorii pentru moralul nostru şi pentru creşterea omogenităţii. În Liga Campionilor, vom avea o misiune dificilă, dar e de datoria noastră să ducem mai departe numele clubului. În campionat, va fi o luptă la sânge, multe echipe întărindu-se“, a punctat Andrei Laza. Contra formaţiei zălăuane, CVM Tomis nu îl va putea folosi pe canadianul Gotch, accidentat.

Iordanov a venit pentru Martin Stoev şi pentru numele CVM Tomis

Boian Iordanov a spus că a venit la CVM Tomis în primul rând pentru antrenorul Martin Stoev, conaţionalul său, alături de care a obţinut mari victorii şi în trecut. „Mă bucur să fiu aici. CVM Tomis e o echipă bună. Ne vom bate atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. Pe lângă Martin Stoev, am ales Constanţa şi pentru că e un nume important în volei. Nu ştiu multe despre întrecerile interne, dar mi s-a spus că, în acest sezon, lupta va fi mult mai echilibrată“, a declarat căpitanul CVM Tomis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii