Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vestea primită, ieri, de la medici de fostul campion Samir Regep „Am fost într-o situaţie critică, am pierdut mult sânge”

ro

19 Aug, 2016 00:00 19689 Marime text


Fost multiplu campion naţional de kickboxing, în prezent instructor principal la CS „Bogdan Ciubotariu” Constanţa, Samir Regep (48 de ani) a trecut printr-o cumpănă a vieţii, în urma unei hemoragii interne pe esofag. Internat la Spitalul Judeţean Constanţa, cunoscutul antrenor s-a bucurat de ajutorul prietenilor, care au venit să doneze sânge. Samir Regep a primit sprijin sub toate aspectele, inclusiv financiar.
 
Fostul luptător (deţinător de centură neagră), cel care, în urmă cu 24 de ani, a încheiat la egalitate, la Constanţa, un meci cu americanul Jimmy Mitchell (campion mondial patru ani la rând şi cunoscut drept „cel care l-a învins pe Van Damme“), a povestit ce s-a întâmplat. „După un antrenament cu elevii mei, pe plajă, am ajuns acasă şi, însetat, am băut multă apă minerală, care, fiind rece, m-a ars pe esofag. Ulterior, m-am simţit rău, dar am zis că e de la soare. Noaptea însă, pe la ora 4.30, mi-a fost şi mai rău şi am vomat. A venit Salvarea şi m-a luat“, spune Samir Regep, care a fost internat în Spitalul Judeţean Constanţa în urmă cu 12 zile.

Valoare foarte mică a hemoglobinei

Tratamentul şi transfuziile de sânge au dat însă roade, iar ieri-dimineaţă Samir Regep spunea că starea lui de sănătate s-a ameliorat. „Am fost într-o situaţie critică, am pierdut mult sânge. În prezent, mă simt bine, am primit sânge. Acum aştept rezultatul de la hemoglobină. Dacă valoarea e bună, îmi dă drumul acasă, ori azi (n.r. ieri), ori mâine (n.r. astăzi). Am trecut de situaţia critică, am avut hemoglobina 4,5, în condiţiile în care trebuie să fie 14. Acum (n.r. ieri-dimineaţă) am aproape 10. De abia aştept să ajung acasă“, a arătat Samir Regep, care, apoi, a primit de la medici vestea bună că, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 20 august, va fi externat.

„M-am născut a doua oară”

„Am slăbit în jur de opt kilograme în această perioadă. M-am născut a doua oară. Mi-e dor de sală şi de sportivii mei. O perioadă, la antrenamente, trebuie să fiu mai reţinut, să nu mă agit, doar să predau. În paralel, trebuie să ţin un regim alimentar strict. Cât am fost internat în spital, antrenamentele au fost conduse de sempaiul meu, Adrian Roşca, asistat de Gabi Culea. În octombrie, Adrian va evolua la gala Superkombat din Germania”, a spus Samir Regep.  

„Un sportiv de nota 10 şi un om deosebit”

Antrenorul luptătorilor de la CS „Bogdan Ciubotariu” le este recunoscător tuturor celor care l-au ajutat donând sânge. „Au venit donatori foarte mulţi. Nu am cuvinte să le mulţumesc“, spune Samir, care a subliniat în mod deosebit şi sprijinul primit de la luptătorul Superkombat Alex Filip, component al CS Oyama Karate Constanţa, care, alături de patronul unui club din Mamaia, i-a oferit lui Samir Regep şi sprijin financiar. „Tot timpul l-am considerat pe Alex un sportiv de nota 10, foarte tehnic, de linie, cum se spune în termenii noştri, dar şi un om deosebit. Acum a făcut din nou dovada că are un suflet mare. M-a impresionat gestul său, unul extraordinar. Mi-a ajutat familia şi m-a făcut să am din nou încredere în mine. A fost inclusiv la mine acasă şi a stat de vorbă cu soţia mea. Mi-a spus că, oricând voi avea probleme, mă va ajuta, atât pe mine, cât şi pe familia mea. Nu voi uita niciodată acest gest“, a punctat Samir Regep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii