Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul joacă astăzi cu Metalul Buzău De ce i-a dat Petre Grigoraş credit în continuare portarului Ionuţ Gurău

ro

21 Oct, 2017 00:00 3437 Marime text

Petre Grigoraş, antrenorul echipei de fotbal de Liga a 3-a SSC Farul Constanţa, a explicat de ce l-a menţinut în poartă pe Ionuţ Gurău după eşecul la scor (0-7) al „marinarilor“ din partida cu Progresul 1944 Spartac. 
 
„I-am dat credit în continuare lui Gurău. Toţi îl vedeau sacrificat după evoluţia catastrofală, e adevărat, din meciul cu Progresul 1944 Spartac, dar el e un portar tânăr şi, la 18 ani, încă nu are maturitate. Am încredere în el, e un jucător valoros. Va avea un viitor bun. Ar fi fost o lovitură mult mai grea dacă i-aş fi dat şi eu în cap şi nu l-aş fi folosit în primul meci după Progresul, cel cu Delta Dobrogea Tulcea. Multă lume a uitat că Ionuţ a avut şi intervenţii reuşite în partide-cheie, cum au fost cele cu Cernavodă sau chiar cu Slobozia. Am mers pe principiul continuităţii la nivel de portar. Nu sunt nemulţumit de Neagu, dar nu are aceeaşi vârstă. Sunt forţat să folosesc trei jucători sub 19 ani. Sunt copii, care au fluctuaţii în evoluţie. La această vârstă, foarte puţini fotbalişti au evoluţii bune continuu. La noi, poate Iani e un jucător mai constant, în rest şi Vântu, şi Rusu, şi Androne au avut evoluţii oscilante“, a spus Petre Grigoraş.

Adrian Pătulea, bun de joc 

Aflată în lupta pentru promovare, SSC Farul joacă sâmbătă, de la ora 15.00, în etapa a noua a Ligii a 3-a, seria secundă, pe terenul uneia dintre contracandidatele la accederea imediată în Liga a 2-a, Metalul Buzău. „Marinarii“ au strâns 19 puncte până acum, în vreme ce buzoienii (neînvinşi până în prezent) au cu unul mai mult. Partida se va juca pe un teren sintetic.
 
„Nu vreau ca jucătorii să caute scuze că evoluăm pe o astfel de suprafaţă, care nu ne convine. Am încercat să ne pregătim şi pe teren sintetic“, a spus Petre Grigoraş, care îl va avea la dispoziţie sâmbătă şi pe atacantul Adrian Pătulea, ultima achiziţie a SSC Farul.

Şi-a asumat folosirea lui Mazilu ca al doilea vârf 

Principalul formaţiei constănţene se bucură că jucătorii săi au depăşit rapid şocul înfrângerii din partida cu progresul 1944 Spartac şi în meciul care a urmat au învins pe teren propriu Delta Dobrogea Tulcea cu 5-1. „Sunt mulţumit că am câştigat. Este un rezultat bun, dar meciul cu Delta Dobrogea Tulcea e deja istorie pentru mine. Venind după o înfrângere usturătoare, poate că s-a văzut crisparea în jocul nostru în primele minute ale confruntării cu formaţia tulceană. Eu am simţit-o. Parcă fiecare n-ar fi vrut să greşească. După un asemenea scor, ai o anumită teamă. Dar mă bucur că am depăşit momentul şi am câştigat clar. În acel meci am încercat un 4-4-1-1, iar pe Mazilu l-am folosit puţin mai retras, ca al doilea vârf. Nu cred că a avut o evoluţie foarte bună, nefiind acela postul său, dar mi-am asumat această mutare. El nu are nicio vină. A înţeles de ce l-am schimbat“, a explicat Grigoraş.

„Nici seniorii nu sunt bătuţi în cuie“ 

În partida cu Delta Dobrogea Tulcea titular ca vârf împins a fost tânărul Cosmin Zamfir, de la ACS Performer Constanţa. „I-am folosit şi pe Zamfir, şi pe Robu, de la Performer, fotbalişti de perspectivă. În funcţie de joc şi de evoluţia lor din timpul săptămânii, vor mai fi schimbări la nivelul juniorilor. Am şapte - opt juniori şi îi pot schimba oricând. Dar să nu credeţi că seniorii sunt bătuţi în cuie. Nici ei nu sunt. Pe Zamfir l-am avut în pregătire şi în cantonamentul de la Câmpina şi a fost unul dintre remarcaţii mei. Din păcate, nu am putut să-l folosim mai des, pentru că avea o altă competiţie la care era angrenat la un nivel înalt. Altfel sigur ar fi fost la fiecare etapă luat în lot. Atunci când au avut posibilitatea, Performer ni l-au oferit cu plăcere, pe el şi pe alţi juniori“, a punctat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii