Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, succes cu Eugenie Bouchard Horia Tecău şi-a făcut cadou, de ziua sa, victoria în primul tur la Australian Open

ro

19 Jan, 2018 00:00 1574 Marime text
Campionul constănţean Horia Tecău şi partenerul său de la dublu, olandezul Jean-Julien Rojer, s-au calificat, ieri, în turul secund la Australian Open, primul turneu de tenis de Grand Slam al anului.
 
În runda întâi, Tecău şi Rojer, cotaţi cu a treia şansă la cucerirea trofeului, au învins cu 6-4, 6-3 perechea argentiniană formată din Guillermo Duran şi Andres Molteni. În partida următoare, Horia şi Jean-Julien se vor duela cu dublul Australian Sam Groth - Lleyton Hewitt, care au trecut cu 6-3, 6-3 de perechea Denis Istomin (Uzbekistan) - Mihail Kukuşkin (Kazahstan).
 
Pentru Tecău, victoria de ieri a fost cel mai frumos cadou pe care şi l-a făcut de ziua sa, campionul împlinind vineri, 19 ianuarie, 33 de ani!
 
Tot ieri, constănţeanca Simona Halep, numărul unu mondial, a avansat în turul trei la Australian Open, după ce a învins-o fără probleme pe canadianca Eugenie Bouchard (112 WTA), scor 6-2, 6-2. „Mă bucur că m-am calificat iar în turul trei, după ce, doi ani la rând, am pierdut din primul meci. Am jucat bine contra lui Bouchard, am simţit mingea şi am deschis terenul. Am împiedicat-o pe canadiancă să mă atace şi am returnat bine. Mă bucur de acest moment. Am jucat cel mai bun tenis. Încă simt durere la gleznă, dar nu m-am gândit la această problemă, ci numai la meci. Nu mă gândesc că sunt numărul unu, ci să câştig fiecare meci“, a declarat Simona Halep.
 
În turul următor, constănţeanca o va întâlni pe americanca Lauren Davis (76 WTA), care a ajuns în runda a treia după ce a trecut cu 4-6, 6-0, 6-0 de Andrea Petkovic (Germania, 99 WTA). Simona Halep a scăpat însă de două adversare periculoase în cursa ei către titlu la Melbourne: Johana Konta (Marea Britanie, 10 WTA) şi Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA), care au fost eliminate ieri în turul secund! Simona ar fi putut-o întâlni pe Konta în sferturi, iar peste Muguruza ar fi putut da în semifinale.
 
Sursa foto: Facebook (Jean-Julien Rojer) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii