Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Şi-a dorit foarte mult să câştige“ Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, campioană a Suediei la Taekwondo (galerie foto)

ro

12 Dec, 2017 00:00 12555 Marime text

Originară din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, dar stabilită, alături de familie, în Suedia, tânăra sportivă Maria Butcaru obţine rezultate tot mai bune la Taekwondo
 
Ultima sa performanţă de vârf este titlul de campioană a Suediei, la junioare, după ce, pe parcursul acestui an, Maria a urcat pe podium şi la mai multe competiţii internaţionale, desfăşurate în Germania, Suedia, Belgia şi Olanda.
Competiţia la care campioana constănţeană şi-a asigurat medalia de aur în campionatul Suediei a avut la Vasteras, iar Maria Butcaru a concurat la categoria 51 kg a junioarelor. În primul meci s-a impus cu 23-3, iar în finală a dispus de adversara sa cu 11-3. Această întrecere a fost a patra (şi ultima) dintre cele la care se cumulează punctele pe parcursul anului, iar la final se stabileşte ierarhia în Suedia. Maria a devenit campioană la diferenţă de numai un punct faţă de a doua clasată.

„Am avut emoţii mari“ 

După ce s-a impus la Vasteras, constănţeanca s-a bucurat nespus. „Îşi dorea foarte mult să câştige, căci altfel pierdea eventualele convocări pentru Campionatul Mondial şi Campionatul European, dacă va primi cetăţenie suedeză. Aşteptăm un răspuns în privinţa cetăţeniei, care sperăm să fie pozitiv. Am avut emoţii mari, în familie, la ultimul concurs. Ne bucurăm foarte mult pentru reuşitele sportive ale Mariei“, a declarat mama campioanei, Ioana Butcaru.
 
Pe parcursul lui 2017, Maria a avut succes şi la concursurile internaţionale, printre care se numără Cupa Scandinaviei, de la Trelleborg (Suedia), la care a cucerit aurul, Openul Belgiei, de la Lommel (argint), Openul Olandei, de la Eindhoven (bronz) sau Openul Germaniei, de la Hamburg (bronz). În februarie 2018, Maria va concura la Openul Turciei.

Mama Mariei e profesor de sport la Goteborg 

Familia luptătoarei locuieşte la Goteborg, iar mama celor trei surori Butcaru, Maria, Ioana şi Elena (Maria fiind cea mai mare), este profesor de educaţie fizică şi sport la o unitate de învăţământ din oraş. Maria Butcaru a fost lansată de secţia de Taekwondo a Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, la care a practicat această artă marţială coreeană şi sora sa Ioana. În prezent, Maria este în Suedia în clasa a opta şi se preocupă de şcoală în egală măsură ca şi de Taekwondo. La clubul la care se pregăteşte luptătoarea la Goteborg, WTF Lejon Taekwondo, antrenor-coordonator este un maestru iranian, Ahmed Talabani. În Suedia, Ioana Butcaru a făcut handbal, iar acum, în afară de şcoală, merge timp de o zi pe săptămână la un cerc de dramă.

„A crezut în ea de la început“ 

Familia Butcaru a ţinut să-i mulţumească lui Laurenţiu Palangă, antrenorul de la CSC Mihail Kogălniceanu, care a lansat-o pe orbita performanţei pe Maria. „El a crezut în ea de la început. Vara, când venim din Suedia acasă, în vacanţă, Maria se antrenează la CSC Mihail Kogălniceanu. Are multe de învăţat de la primul ei antrenor. Ţinem în continuare legătura cu familia Palangă“, a declarat mama surorilor Butcaru. Pe lângă antrenorul Laurenţiu Palangă, din colectivul tehnic al secţiei de Taekwondo WF de la CSC Mihail Kogălniceanu mai fac parte instructorii Marian Olteanu şi Anda Emanuela Badea, sportivii clubului obţinând, an de an, rezultate importante, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea Primăriei Mihail Kogălniceanu, sportivii apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu.

Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:

Sportiva din Mihail Kogălniceanu, stabilită în Suedia Maria Butcaru, pe podium şi la întrecerile Open din Belgia şi Olanda (galerie foto)

Campioana din Mihail Kogălniceanu, stabilită în Suedia Maria Butcaru, aur la Cupa Scandinaviei de Taekwondo WTF

Stabilită în Suedia Luptătoarea Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, a luat bronz la Openul Germaniei de Taekwondo WTF (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii