Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neplătit de aproape un an, portarul Bogdan Olaru îşi strigă disperarea „Ce am trăit la Farul Constanţa mă va marca pe viaţă“

ro

11 Dec, 2015 00:00 5462 Marime text
Unul dintre cei trei portari ai FC Farul, Bogdan Olaru, a trimis „un strigăt mai mult decât disperat de ajutor“. Fotbalistul spune că e singurul jucător de la echipa constănţeană cu 11 luni de restanţe salariale, iar toate încercările sale de până acum pentru reglementarea situaţiei au fost în zadar.
 
„Am înţeles, demult, că nu te mai poţi aştepta la normalitate în fotbal şi că astfel de poveşti sunt destul de comune în România, dar ceea ce am trăit pe parcursul acestui an la Farul Constanţa cu siguranţă mă va marca pe viaţă. Fac parte dintr-o echipă care are salariile la zi, ba chiar au fost plătite în avans. Săptămânal, colegii mei purtau discuţii în vestiar despre una sau două prime care mai rămâneau restante. Pe plan sportiv, antrenorul a hotărât să evolueze în acest tur de campionat cu portar Under-19, drept pentru care nu am jucat niciun minut în prima jumătate a Ligii a 2-a. Aş dori să precizez clar că nu judec în niciun fel această decizie! Dar, din cauza faptului că nu aveau nevoie de mine, eu sunt singurul jucător din vestiar cu 11 luni restanţe salariale“, spune Bogdan Olaru.

S-a adresat instanţelor fotbalistice şi civile

Portarul a venit la FC Farul în iarna acestui an, de la Delta Dobrogea Tulcea. În sezonul de faţă, în condiţiile în care există obligaţia folosirii pe tot parcursul partidei a doi jucători sub 19 ani, cei de la Farul au ales pentru aceste roluri un portar şi un jucător de câmp. Astfel că rezerva goal-keeper-ului Alexandru Gudea a trebuit să fie fost tot un puşti Under-19 (Iulian Dinu), Bogdan Olaru nemaiprinzând nici banca de rezerve. Bogdan spune că a încercat să-şi ceară drepturile financiare adresându-se instanţelor fotbalistice şi civile, dar, deocamdată, nu a avut succes, cum nu a reuşit nici să-şi rezilieze contractul cu Farul.

Ce răspuns a primit de la FRF

„Am încercat să-mi cer drepturile în instanţele FRF (n.r. Federaţia Română de Fotbal). Răspunsul: clubul se află într-un proces civil de reorganizare şi, până la terminarea acestuia, se suspendă orice dosar. Am depus în instanţă documentele necesare pentru a-mi cere drepturile. Pentru aceasta, a trebuit să plătesc un avocat, bineînţeles. Dar procesul de insolvenţă durează deja de cinci ani şi nu ştiu cât va mai ţine. M-am gândit că, dacă acum nu mai funcţionăm după legile FRF, ar trebui să ne bazăm pe cele civile. Aşa că am depus cerere la club, prin care îi rog să-mi rezilieze contractul. Nici aceasta nu s-a întâmplat până acum“, mai spune Bogdan Olaru.

„Nu am fost plătit, dar nu pot pleca în altă parte, să-mi susţin familia“

„Am 28 de ani şi m-am pregătit pentru această meserie, pe care o ador, de la vârsta de 11 ani. Sunt fotbalist la fel cum prietenii mei sunt electricieni sau profesori. În România secolului XXI, eu am contract cu o societate care nu m-a plătit de 11 luni, dar nu pot pleca în altă parte, pentru a-mi susţine familia. Pe 10 ianuarie, eu trebuie să mă întorc la acest club, pentru care este legal să nu mă plătească, deoarece se află în insolvenţă. Ce mai trebuie să fac pentru a-mi cere un drept garantat prin Constituţie, dreptul la muncă?“, se întreabă fotbalistul Farului.

Termen pentru achitarea restanţelor

Preşedintele executiv al clubului constănţean, Auraş Braşoveanu, a recunoscut că există restanţe mari faţă de Bogdan Olaru, „nu ştiu dacă 11 luni, dar zece sigur“. Cum se va rezolva însă această situaţie? „S-a ajuns aici pentru că eforturile financiare ale FC Farul au fost îndreptate prioritar către alte direcţii, cum ar fi rezolvarea situaţiei la zi sau achitarea unor părţi din insolvenţă. Nu este adevărat însă că în cazul lui Bogdan Olaru nu s-a dorit plata, pentru că nu ar mai fi nevoie de el. Dacă era aşa, nu se mai afla acum în lot. Este adevărat, i s-a tot promis, dar nu s-a putut rezolva până acum. Există însă promisiunea că, până pe 20 decembrie a.c., se vor achita toate restanţele, deci şi către el. Nu am tergiversat rezilierea contractului, dar, când vom stinge datoriile, putem discuta, dacă Bogdan mai doreşte“, a precizat Auraş Braşoveanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii