Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mănuşa Litoralului“ Decizie cu scandal la partida dintre Arsen Mustafa (de la CS Farul) şi Ilyan Markov (galerie foto)

ro

06 Oct, 2014 00:00 2894 Marime text
Boxerul constănţean Arsen Mustafa, de la CS Farul Constanţa, a câştigat, ieri, meciul din finala categoriei 60 kg tineret a turneului internaţional „Mănuşa Litoralului“, care s-a desfăşurat, timp de trei zile, în Sala Sporturilor din Constanţa.
 
Mustafa, vicecampion mondial, l-a întâlnit pe bulgarul Ilyan Markov, de care a dispus clar, dar, stupoare, câştigător a fost declarat Markov! Supărat, Arsen a coborât din ring. Inclusiv marele campion Francisc Vaştag s-a pronunţat că Mustafa câştigase fără dubii. Membri ai delegaţiei României, dar şi alţi oficiali au protestat vehement la masa arbitrilor şi a delegatului general, iar situaţia a fost reanalizată. În cele din urmă, după multe minute de aşteptare, decizia a fost îndreptată, iar aurul i-a revenit lui Mustafa, care câştigase cu 4-1.

 Mihai Constantin - „Nu ai voie să comiţi o asemenea greşeală“


 „Aşteptam relaxat decizia în cazul lui Mustafa, pentru că se impusese fără probleme, dominând meciul atât tehnic, cât şi tactic. Când i-a fost ridicată mâna bulgarului, efectiv am fost uimit şi marcat. Nici Markov nu se aştepta să câştige, dovadă cum a primit decizia, îngenunchind şi sărutând podeaua ringului. A fost o decizie stranie, ca şi cea în care, sâmbătă, un alt farist, Ştefan Marcu, a fost declarat învins. Arbitrii au dat vina astăzi (n.r. ieri) pe maşina de punctaj. Sigur, în final, a fost luată decizia corectă, dar nu ai voie să comiţi o asemenea greşeală, cu zece zile înainte de Campionatul European la care va participa Arsen şi unde va evolua şi Markov. E vorba de moralul băiatului, pe care i-l poţi distruge. De asemenea, îl poţi scoate din ritmul lui, din încărcarea sa psihologică. Să sperăm că va depăşi acest moment neplăcut. Tindem la o medalie în Croaţia, poate chiar la aur“, a declarat Mihai Constantin, antrenorul de la CS Farul al lui Arsen Mustafa şi director executiv al Asociaţiei Judeţene de Box.

 Arsen Mustafa - „Vreau să devin campion european“


 „Nu mă aşteptam să mi se întâmple aşa ceva, şi la mine acasă. Bine că s-a rezolvat însă. Acum mă concentrez pe Campionatul European. Meciurile de la Mănuşa Litoralului, ca şi stagiul din Ungaria, m-au ajutat mult. Vreau să devin campion continental în Croaţia. Am avut emoţii la Mănuşa Litoralului, evoluând în faţa propriului public“, a spus şi Arsen Mustafa.

 Florentin Niculescu şi-a „bombardat“ adversarul


 În finalele de ieri s-au impus: la tineret - categ. 49 kg - Cosmin Negraru (România, l-a învins în finală pe Ionuţ Vulpe - România, de la Callatis Mangalia); categ. 52 kg - Daniel Afenov (Bulgaria, l-a învins pe Ioan Pleş - România); categ. 56 kg - Ion Dudulică (România, de la CS Năvodari, l-a învins pe Marian Ruţă - România); categ. 60 kg - Arsen Mustafa (România, de la CS Farul, l-a învins pe Ilyan Markov - Bulgaria); categ. 64 kg - Sorin Dobordi (România, l-a învins pe Marius Păpuşoiu - România); categ. 69 kg - Robert Kramasanyan (Bulgaria, l-a învins pe Daniel Costea - România); la seniori - categ. 49 kg - Enver Amiş (România, de la CS Farul Constanţa, l-a învins pe Georgi Georgiev - Bulgaria); categ. 52 kg - Florin Bujor (România, l-a învins pe Tinko Banabakov - Bulgaria); categ. 56 kg - Mike Cioacă (România, l-a învins pe Ştefan Nicolae - România); categ. 64 kg - Florentin Niculescu (România, de la CS Farul, l-a învins pe Vadim Ivaniuc - Moldova); categ. 81 kg - Cătălin Cristea (România, l-a învins pe Andrei Zatusevski - Moldova). Florentin Niculescu a realizat un spectacol deosebit cu Ivaniuc, boxer care a realizat performanţa de termina meciul în picioare, constănţeanul, cu agresivitatea-i recunoscută, „bombardându-l“ din toate poziţiile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii