Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-au lăsat nervii pe „Babangida” Camerunezul Joel s-a contrat cu un coechipier în timpul meciului Farului (galerie foto)

ro

29 Mar, 2014 00:00 4090 Marime text
Echipa constănţeană a susţinut, ieri, pe terenul principal din strada Primăverii, un meci de antrenament, în familie, între componenţii lotului, cărora li s-au adăugat câţiva jucători de la juniori şi un străin aflat în probe, camerunezul Thierry Joel Yangue Konguep, fotbalist care are însă şi paşaport francez. Acestuia nu i-a convenit în timpul partidei cum i s-a adresat colegul de echipă Ionuţ Florea, astfel că a replicat pe un ton aprins.
 

Cele două echipe de start pe care le-au alcătuit antrenorii Ştefan Nanu, Narcis Mohora şi Gică Mina au fost: Curcă - Băjan, Ghinea, Buzea, Mansur - Niţescu, V. Apostol, Tothăzan, Coteanu - Ivanovici, Igiroşanu, respectiv Vl. Neagu - Pâslaru, I. Florea I, Ciobanu, Barna - Tudor, D. Stan, I. Florea II, I. Gheorghe - Silvăşan, Joel. Prima repriză a durat 50 de minute, iar a doua 20. Aflat în teren, între jucători, Nanu a oprit meciul în dese rânduri, pentru a corecta execuţiile şi traseele de joc şi a le arăta „marinarilor” ce trebuiau să facă. În prima repriză, a existat şi un diferend verbal între doi fotbalişti, colegi de echipă, fundaşul Ionuţ Florea I şi atacantul african.

Primul i-a strigat lui Joel să facă presing, iar după un timp, când i-a mai dat o indicaţie, camerunezul, căruia coechipierii îi spun „Babangida”, a replicat pe un ton aprins, spunându-i lui „Boaţă” să tacă şi făcând şi câţiva paşi în direcţia acestuia, stoperul fiind însă la distanţă. „Te mănâncă ăsta”, i-a spus în glumă lui Florea un coleg. Un alt jucător l-a oprit pe fotbalistul de culoare, iar conflictul s-a stins în acel moment. Tot în prima parte (încheiată la egalitate, 0-0), lista accidentaţilor Farului s-a mărit, după ce şi stoperul Florin Buzea a acuzat probleme medicale (la inghinali), părăsind terenul în minutul 41. Ceilalţi accidentaţi, care n-au jucat ieri, sunt Scărlătescu (inghinali), Lădaru (pubalgie), Cristian Cristea şi Bumbac (entorsă). De asemenea, nu a putut fi folosit nici cel de-al doilea jucător aflat la teste, mijlocaşul croat Ivan Bilus, care e răcit.
 
Gol foarte frumos al lui Vali Apostol
 
Antrenorii Farului au chemat la meciul de ieri şi doi fotbalişti de la juniori, mijlocaşul Ionuţ Gheorghe şi atacantul Muscă. Primul a fost titular, iar cel de-al doilea a intrat în teren în locul lui Buzea, jucând însă mijlocaş. Cel care l-a substituit în apărare pe Buzea a fost Ciobanu, mutat de la cealaltă echipă, iar în sens invers a mers Coteanu, distribuit fundaş stânga. În repriza a doua, mai mulţi jucători au trecut de la o formaţie la alta, noile echipe fiind: Curcă - Băjan, Ghinea, Ciobanu, Mansur - I. Gheorghe, I. Florea II, V. Apostol, Niţescu - Ivanovici, Silvăşan, respectiv Vl. Neagu - Pâslaru, I. Florea I, Barna, Coteanu - Tudor, Tothăzan, D. Stan, Muscă - Igiroşanu, Joel. S-au înscris şi două goluri, marcând Silvăşan (min. 55 - cu capul, din careu, în urma unei centrări de pe stânga) şi Vali Apostol (min. 66 - şut foarte frumos, la vinclu, din afara careului), astfel că echipa „galbenilor” s-a impus cu 2-0.
 
Străinii nu vor rămâne
 

„A fost un joc-şcoală, care a avut rolul de a pregăti partida de la Suceava. S-a văzut o oarecare oboseală, după patru zile de antrenamente fizice, însă e important că băieţii sunt conectaţi la ceea ce le cer eu, dovedind disponibilitate la efort. Ne aşteaptă partide grele cu echipele cu care ne luptăm pentru evitarea Ligii a III-a. Deocamdată, în clasamentul play-out-ului, ocupăm poziţie de retrogradare. Însă am încredere în băieţi că în meciurile de la Suceava şi de acasă, cu Dunărea Galaţi, ne putem atinge obiectivul, cucerirea a cel puţin patru puncte. Mai avem mâine (n.r. astăzi) un antrenament, iar săptămâna viitoare debutăm cu o şedinţă de pregătire după-amiaza, de la ora 16.00. Nu mai facem meci amical, a fost această partidă în familie, urmând să punem accent până sâmbăta viitoare pe posesie, finalizare şi aşezare în teren, chestiuni tehnico-tactice”, a declarat Ştefan Nanu. Acesta nu s-a declarat impresionat de Ivan Bilus şi de Thierry Joel Yangue Konguep. „Deocamdată, nu pot da un răspuns, însă jucătorii străini trebuie să fie peste ce avem noi în lot. Până acum, nu au arătat că pot face diferenţa. O să-i mai văd câteva zile, dar 99% nu cred că vor rămâne. Tinerii de la juniori pot fi soluţii. Prefer să aduc doi-trei copii din pepinieră decât să ţin jucători cu experienţă, dar care nu fac antrenament sau care sunt mai mult accidentaţi”, a mai spus principalul Farului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii