Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente şocante la meciul FC Farul - Dunărea Călăraşi 2-6 Portarul Alexandru Gudea, atacat pe teren de un spectator (galerie foto+video)

ro

05 Dec, 2015 00:00 3796 Marime text
Evenimente incredibile au avut loc, aseară, la meciul de fotbal FC Farul - Dunărea Călăraşi, din etapa a 18-a a Ligii a 2-a. „Marinarii” au fost umiliţi cu scorul de 6-2, iar, în prelungiri, un spectator a pătruns pe teren şi l-a atacat pe portarul Farului, Alexandru Gudea! Goal-keeper-ul de 19 ani a fost agresat, iar, pentru faptul că a ripostat, a primit cartonaşul roşu de la arbitrul Alexandru Tudor, fiind eliminat.

Seria de cinci meciuri consecutive fără înfrângere a FC Farul s-a întrerupt incredibil aseară, după un eşec usturător, la scor de tenis, 2-6 (0-1) la Constanţa cu Dunărea Călăraşi. „Marinarii“ nu primiseră gol în precedentele patru confruntări, însă au sfârşit prin a fi umiliţi de vicelidera clasamentului, care, în urma acestei victorii, a urcat pe primul loc în ierarhie, depăşind la golaveraj Rapid Bucureşti.

Ce a început prost s-a terminat şi mai prost

Farul s-a confruntat în acest meci cu mai multe probleme de lot, antrenorul Constantin Gache neputându-i folosi pe Băjan, M. Ion (suspendaţi), Nicorec (care a fost plecat în Ungaria, unde, ieri, a primit cetăţenia maghiară), T. Bălan şi Milea (accidentaţi). În plus, Cristocea a jucat titular după o pauză lungă cauzată de o accidentare, nefiind pus la punct cu pregătirea fizică. În condiţiile absenţelor, cel mai mult a suferit linia de mijloc, astfel că Dunărea s-a arătat periculoasă din start, deschizând rapid scorul, în minutul 9, prin Alami. Portarul Farului, Gudea, a gafat, după cum avea să se arate ezitant şi să mai greşească şi la alte faze şi goluri, de-a lungul meciului. Excelent în precedentele meciuri ale Farului din campionat, în care efectiv ferecase poarta, Alex a avut acum o seară neagră, sub toate aspectele. Iar ce a început prost pentru el (şi pentru Farul) s-a terminat şi mai prost.

Mutarea lui Constantin Gache

Odată cu scurgerea timpului primei reprize, Constantin Gache a încercat să îmbunăţească situaţia la mijlocul terenului, urcându-l pe Pătraşcu mijlocaş şi retrăgându-l pe Suciu fundaş dreapta. Mutarea a dat roade, iar Farul a început să fie mai periculoasă. În minutul 57, „marinarii“ au egalat chiar, prin Chiţu, după ce tot el ratase în minutul 50 o altă ocazie importantă. Acelaşi Chiţu putea face 2-1 în minutul 60! După aceea însă, Dunărea a speculat toate erorile „marinarilor“, iar scorul a început să ia proporţii, ajungând în minutul 90+1 la un astronomic 1-6, după golurile lui Săveanu (66), V. Alexandru (70, 72, 90+1) şi Alami (82)! La acest scor, s-au petrecut incidentele reprobabile, după care, în minutul 90+6, Pătulea a stabilit scorul final: 2-6.

Filmul evenimentelor

La scorul de 1-6, un spectator a pătruns pe teren şi a sprintat în direcţia lui Gudea, din spatele acestuia. Pe înregistrare se observă cum portarul îl vede, dar, ajuns lângă fotbalist, intrusul alunecă şi cade lângă jucător. Se ridică, încearcă să-l ia de gât pe portar, acesta se fereşte, dar spectatorul expediază un pumn spre faţa jucătorului, Gudea spunând ulterior că nu a fost atins în plin, ci doar şters. Doi stewarzi ajung la ei şi îl imobilizează pe spectator, punându-l jos. Gudea îngenunchează şi dă şi el, după care e scos de acolo de colegul său Doru Bratu, primul sosit dintre farişti la locul incidentului, alături de Pătraşcu. Suporterul este scos de pe teren de forţele de ordine. Arbitrul Alexandru Tudor, din Bucureşti, este nevoit să-i arate cartonaşul roşu lui Gudea, care părăseşte şi el gazonul. În poartă intră rezerva Iulian Dinu, ieşind din joc Vieru. „Nu m-am gândit niciodată că mi s-ar putea întâmpla aşa ceva pe terenul de fotbal. E păcat că apar asemenea incidente. Dar asta e, viaţa merge înainte. Individul doar m-a şters la faţă, nu m-a lovit. De aceea nici nu am depus plângere”, a declarat Alexandru Gudea.   

În meciul de aseară, FC Farul a jucat cu: Al. Gudea - M. Rusu (72 Al. Vieru; 90+4 I. Dinu), Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Bratu, Barna - Corcoveanu, Ad. Ionescu, Suciu, Cristocea (46 S. Ilie) - S. Chiţu, Pătulea. Dunărea Călăraşi (antrenor, Ionel Ganea) a mizat pe: C. Lungu - Ţenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureşan - Sg. Popescu (84 V. Petre), S. Matei - Al. Stoica (64 Săveanu), Alami, L. Buş (84 Vădrariu) - V. Alexandru .

„Eşec umilitor, dar nu am ieşit din calcule”

„Am controlat jocul, victoria noastră e meritată. Nu ne gândim însă la promovare, obiectivul Dunării rămâne menţinerea în Liga a 2-a. Îmi pare rău pentru Gudea. Nu merita să i se întâmple aşa ceva. Securitatea trebuie să fie mult mai aspră la meciuri”, a declarat fostul internaţional Ionel Ganea. „Este mare păcat că am încheiat anul aşa, cu un gust amar. Războiul nu s-a terminat însă. Am pierdut doar o bătălie. E o umilinţă greu de suportat, dar nu am ieşit din calculele promovării. Drumul e lung. Echipele sunt despărţite de câteva puncte şi mai e play-off-ul, unde punctajul se înjumătăţeşte, iar punctele cu ultima clasată nu se pun. Noi avem şi un joc în minus şi, în plus, am cam întâlnit toate echipele bune, contra cărora, cu excepţia acestui meci, am obţinut rezultate favorabile. Vina acestui eşec la scor e în primul rând a noastră. Nu am reuşit să scoatem un rezultat bun cu jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie. Am beneficiat şi de unele momente favorabile în meci, pe care nu le-am putut fructifica, iar în final am cedat categoric. Insuccesul e amar, însă, repet, nu schimbă datele problemei. Se poate în continuare. Important e cum vom gestiona pauza de iarnă”, a spus şi Constantin Gache. Meciul cu Dunărea Călăraşi a fost ultimul al Farului din acest an.

„Gudea poate rămâne cu o traumă”

Principalul Farului s-a referit şi la incidentul incredibil din finalul partidei. „Credeam că le-am văzut pe toate în fotbal. E adevărat, Gudea a greşit în meci, dar e un copil. Acum ne-a îngropat, însă altă dată ne-a salvat. Să se ajungă însă la aşa ceva e inadmisibil. E drum lung până la acte de violenţă. Aşa ceva nu se face. Dacă a greşit, de ce n-am dat noi patru goluri şi să-i acoperim erorile? Însă nu numai el a greşit în partida cu Dunărea, ci şi alţii. Ce ar fi trebuit, ca spectatorii să-i ia la bătaie pe toţi cei care au comis erori? Orice s-ar întâmpla, e sport, iar asemenea evenimente nu ar trebui să-şi găsească locul. Gudea poate rămâne cu o traumă după acest incident”, a spus Constantin Gache. Portarul Farului mai avusese un conflict cu suporterii la meciul din deplasare cu ACS Berceni, pentru care îşi ceruse scuze.

Băiatul bolnav de leucemie a dat lovitura de start

Lovitura de start a partidei FC Farul - Dunărea Călăraşi a fost dată de Liviu Andrei Cocoș, băiatul de 14 ani din Constanța bolnav de leucemie. „În această seară, îl avem alături de noi pe Liviu Andrei, în vârstă de 14 ani, care luptă de un an cu o boală grea - leucemia. Să-l încurajăm și să-l felicităm pentru curajul și dârzenia de care dă dovadă în lupta cu această boală necruțătoare! Avem în fața noastră un luptător”, s-a anunțat de la stația de amplificare a stadionului „Farul“, în aplauzele spectatorilor, când băiatul a pătruns pe gazon.

Anunţul prezenţei la meci a lui Nicuşor Constantinescu, întâmpinat cu huiduieli

La partidă a fost prezent şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta a urmărit meciul de lângă Giani Nedelcu, președintele consiliului director al FC Farul. În momentul în care, de la microfon, s-a anunțat prezența lui Nicușor Constantinescu, au existat și spectatori care au huiduit.

Academica Clinceni a bătut la Piatra Neamţ

Aseară, în seria Farului, s-a mai jucat un meci, Ceahlăul Piatra Neamţ - Academica Clinceni, oaspeţii impunându-se cu 2-0 (Kuku 32, Antohi 85). Restul confruntărilor au fost programate sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 11.00: Gloria Buzău - SC Bacău, Oţelul Galaţi - Rapid CFR Suceava, ACS Berceni - Bucovina Pojorâta şi CS Baloteşti - Dacia Unirea Brăila. Rapid Bucureşti are rundă liberă. Clasament: 1. Călăraşi - 36p, 2. Rapid - 36p, 4. Clinceni - 33p, 4. Brăila - 33p, 5. Farul - 28p, 6. Bacău - 25p, 7. Suceava - 21p, 8. Buzău - 20p, 9. Berceni - 16p, 10. Pojorâta - 14p, 11. Baloteşti - 12p, 12. Oţelul - 9p, 13. Ceahlăul - 8p.

Sursa foto şi video: 
www.digisport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea PF 05 Dec, 2015 02:53 Pacat,am pierdut acest meci si nu trebuia nici macar sa-l pierdem,nu zic neaparat sa-l castigam,cu putin efort cu cap putea fi un meci remiza. Cauza principala a infrangerii e absenta unor jucatori extrem de importanti si ma refer in special la Nicorec, Bajan, Tibi Balan,Milea,Ion Mihai. In aceste conditii ,D-ul Gache,trebuia sa gandeasca altfel tactica si strategia acestei partide,deoarece eram vulnerabili pe anumite posturi,deci trebuia mai multa grija in aparare,deci nu treuia sa jucam asa deschis.Asta e parerea mea. Nu avem rezerve la nivelul titularilor.Stiu ca ne doream mult victoria,dar nu am fost realisti.Alta cauza e ghinionul,nesansa,greselile lui Alex Gudea. Eu personal eram entuziasmat de prestatia lui in ultimele partide,prevazandu-i un mare viitor(s-ar putea sa il mai aiba !),dar se vede ca mai are de invatat cate ceva in special la respingerea suturilor si chiar la plasament.Alta cauza e legata si de ratarile noastre(Foarte bun a fost si portarul Lungu !).Jucatorii Dunarii au folosit mult driblingul care le-a reusit,plus ca aveau jucatori care alergau si se zbateau foarte mult . A mai fost si acel atacant Alami grozav cu precizia sutatului ! Asta e,toate trec,dar trebuie sa tragem concluziile necesare,sa invatam din greseli si poate vom reusi cu aceasta echipa mai mult ! Trebuie iertat si inteles acel Fan pentru ca dorea f.foarte mult victoria Farului si de necaz a sarit la gatul lui Alex.Gudea pe care la gasit ca principal vinovat.Trebuie sa recunoastem ca ALex.Gudea a fost si el Domn si la iertat si nu a facut reclamatie ! Ce sa faci se mai intampla si din astea ! Tot inainte FARUL ,NU TE LASA !