Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul. Auraş Braşoveanu, reacţie la spusele lui Ilie Stan „A fost o mică răzbunare, pe care nu o înţeleg”

ro

13 May, 2016 00:00 4487 Marime text


FC Farul a înregistrat al cincilea eşec în cele şase meciuri jucate în turneul play-off al Ligii a 2-a, 0-1 pe teren propriu cu SC Bacău. Preşedintele clubului constănţean, Auraş Braşoveanu, a comentat acest insucces

FC Farul şi SC Bacău au câştigat fiecare pe terenul celeilalte în etapele 5 şi 6 din play-off. „Marinarii“ s-au impus la scor, 5-1, în deplasare, dar au clacat apoi la Constanţa. Auraş Braşoveanu este de părere că atitudinea pe care au avut-o fotbaliştii Farului după victoria categorică de la Bacău le-a fost fatală acestora în confruntarea de pe litoral.
 
„Din păcate, de ce mi-a fost teamă nu prea am scăpat. Mă refer în special la infatuarea pe care am prezentat-o după jocul de la Bacău. E o reacţie pe care o întâlnim destul de des în fotbalul românesc. Iar de fiecare dată, s-a cam plătit nota pe astfel de reacţii. N-am ştiut să rămânem modeşti, am zis «ia uite ce am făcut noi». Fotbalul nu rămâne niciodată dator. S-a întors ce s-a întâmplat la Bacău, unde gazdele de atunci au avut mai multe ocazii şi nu au fructificat decât una, iar noi tot ce am avut am transformat în gol. De aceea şi diferenţa de scor foarte mare, pentru că diferenţa dintre evoluţiile celor două formaţii nu a fost mare. A fost ca şi ieri (n.r. miercuri), când eu zic că jocul a fost echilibrat. Este adevărat, şi portarul lor a prins o zi de excepţie“, a declarat Auraş Braşoveanu.

Meciurile cu Rapid şi Călăraşi, televizate

În continuare, FC Farul joacă sâmbătă în deplasare, de la ora 11.00, cu Academica Clinceni, iar apoi întâlneşte Rapid Bucureşti la Constanţa (miercuri, 18 mai, de la ora 18.00) şi Dunărea Călăraşi, pe terenul acesteia, sâmbătă, 21 mai, de la ora 14.00, ultimele două confruntări fiind televizate în direct. „Marinarii“ ocupă ultimul loc în clasamentul turneului play-off. „Jucătorii ar trebui să fie motivaţi la fiecare joc, să fie motivaţi de finalul de sezon, dacă se gândesc la cariera lor viitoare. Le-am spus acest lucru încă de când a renunţat Ilie Stan şi a plecat“, a mai spus Auraş Braşoveanu. După meciul cu SC Bacău, s-a zvonit că, marţi seară, în seara dinaintea partidei, mai mulţi dintre jucătorii Farului ar fi petrecut în cantonament, însă antrenorul principal Ion Barbu a negat că s-ar fi petrecut aşa ceva. „Total fals. Nici vorbă. Băieţii au servit câte un pahar de vin roşu la masa de seară. Nimic mai mult. Se face din ţânţar armăsar“, a spus Ion Barbu.     

„Ilie Stan nu a procedat corect”

Prezent la o emisiune televizată, fostul antrenor al echipei constănţene, Ilie Stan, a făcut unele afirmaţii cu privire la FC Farul care i-au deranjat pe conducătorii clubului de pe litoral. „Consider că Ilie Stan nu a procedat corect, pentru că, în mare parte, lucrurile spuse de el nu sunt adevărate. A fost aşa, o mică răzbunare, care nu are suport şi pe care nu o înţeleg. Nu-şi avea rostul. Chestii spuse precum că maseurul nu avea decât un patent în trusa medicală mi-au lăsat, cel puţin mie, un gust amar, pentru că lucrurile nu au stat aşa. Din contră, s-au făcut eforturi pentru a se îndeplini cât mai multe dintre cerinţele lui Ilie Stan, cu medicaţie, vitaminizare, trei mese pe zi şi altele. Maseurul Nicolae Iorga chiar e un tip profesionist“, a declarat Auraş Braşoveanu.

„Este inadmisibil aşa ceva”

În replică, Ilie Stan a arătat: „Nu este niciun fel de răzbunare, nicio răutate, este realitatea. Eu am spus-o în contextul în care fotbalistul român nu este protejat deloc. Sunt lucruri necesare, normale, la un antrenament, din punct de vedere medical. Apoi, este inadmisibil ca, în 2016, un cantonament al unei echipe să nu fie protejat. Iar aici mă refer la episodul dinaintea meciului Farul - Clinceni, când au venit suporteri în cantonament şi au ameninţat jucători, dar şi pe antrenorul secund. Fotbaliştii tineri au fost marcaţi a doua zi la meci. Este inadmisibil să nu ai la stadion fizioterapie, să nu poţi face o ecografie. Nu se poate să ai doctor numai la meci. Eu am vrut să fac lucrurile să meargă bine la Farul. Am lucrat din suflet şi fără niciun fel de mercenariat. Peste tot pe unde am fost, eu am spus lucrurilor pe nume şi am deranjat. La Constanţa, n-am realizat nici 25% din ce voiam să pun în practică“.

„Ce e asta, nu mercenariat?“

„Iliesta” a făcut referiri şi la lotul de jucători al Farului. „Îmi pare rău de acei băieţi tineri, talentaţi, care îşi doresc să facă performanţă, dar sunt blocaţi de alţii (care nu pot mai mult), dar şi de situaţia existentă de la club şi de metodele de acolo. După meciul cu Gloria Buzău, am spus că am simţit echipa că nu poate mai mult de atât. Nu poţi păcăli fotbalul la infinit. Le-am cerut jucătorilor să facă sacrificii timp de o lună şi jumătate, că vor avea numai de câştigat. Dar nu e vina mea că nu au făcut o pregătire de iarnă şi nu au parcurs un program normal de performanţă. Nu poţi juca cu fotbalişti nemulţumiţi. Înaintea meciului cu Dunărea Călăraşi, mi-au plecat şase de la echipă. Le mai era apoi gândul la jocul de a doua zi? La ora 17.00, pentru a pregăti această confruntare, voiam să fac analiza jocului cu Brăila, iar jucătorii nu vin. Unul a spus: «Atâţia bani mi-ai dat, atât joc!». Cum adică? Ce e asta, nu mercenariat?“, a arătat antrenorul. 

„Nu se poate continua în aceste condiţii”

Ilie Stan spune că şi-a dorit foarte mult promovarea în Liga 1 cu Farul la finele acestui sezon, dar că, în situaţia actuală, obiectivul nu avea cum să se realizeze. „Ce promovare să vrem noi, în aceste condiţii? Cred că nimeni de la Farul nu voia la fel de mult ca mine îndeplinirea acestui ţel, pentru cariera mea. Îl respect pe Giani Nedelcu, întrucât a făcut eforturi şi sacrificii mari ca să ţină echipa în viaţă, dar nu se poate continua aşa. Baza sportivă suferă, totul e în paragină. Mi-a fost foarte greu să fac antrenament tactic, şedinţă de pregătire, care cere concentrare, în condiţiile în care alţi sportivi, de la atletism, îşi făceau antrenamentele pe lângă noi! Eu am spus-o şi acum patru ani, când a mai fost vorba să vin la Farul: nu-ţi poţi fixa un obiectiv fără pregătire, fără să-ţi propui o strategie şi fără să ai un buget sigur şi garantat. Îmi pare rău şi că suporterii n-au avut încredere în mine. Întâi mi-au spus că mă susţin total în ce vreau să fac la Farul, iar apoi au avut o altă atitudine“, a mai spus Ilie Stan. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii