Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amănunte incredibile despre situaţia de la club „Farul este în moarte clinică. Nu cred că mai putem evita falimentul!”

ro

22 Jul, 2016 00:00 5996 Marime text


Suporterii constănţeni se aşteaptă cu durere în suflet şi la ce-i mai rău: dispariţia FC Farul! Aflat la un pas de faliment, clubul pare într-o situaţie fără ieşire. Fanii îi cer cu insistenţă lui Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director, să facă lumină în cazul clubului de fotbal, greu încercat în ultimii ani, iar în aceste clipe mai mult ca oricând.

Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, a publicat pe pagina sa de Facebook un text în legătură cu situaţia de la club, iar ce a menţionat acesta a atras numeroase comentarii ale fanilor. Am încercat să luăm legătura cu Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul şi administrator special al clubului, însă acesta nu a răspuns la telefon. Lămuriri a adus însă Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul.

„Încercăm să rezolvăm problema omologării stadionului“

„Farul este în moarte clinică. Giani Nedelcu ar trebui să iasă public şi să spună situaţia exacta. În club a mai rămas doar Ion Barbu (n.r. antrenorul echipei). În rest, au fugit cu toţii sau sunt pe fugă. Realitatea este dură! Suntem minţiţi cu zâmbetul pe buze! Ne-am înscris în Liga a 2-a? Da! Avem voie să jucăm? Nu. Stadionul «Dumitru Antonescu» nu este omologat şi, nefiind angajaţi în club, nici nu va avea cine să îl omologheze“, şi-a început postarea Sorin Mihăilescu, care, mai jos, a comentat: „Cosmin Şişcu (n.r. directorul sportiv) - pleacă la Tulcea. Braşoveanu pleacă şi el de luni. Maseurul a plecat de 10 zile. Vrea să plece şi magazionerul. Gică Mina (n.r. celălalt antrenor) este plecat în concediu.... Singurul rămas pe baricade este Ion Barbu“. „N-a fugit nimeni. A, că poate cineva caută să meargă în altă parte e un lucru perfect normal, până la urmă. În acest moment, din punctul meu de vedere, n-a plecat nimeni, dar ce urmează nu pot să garantez. Mai mult decât atât, încercăm să rezolvăm problema omologării stadionului. S-au impus o serie de măsuri, care trebuie îndeplinite şi încercăm să facem acest lucru. Dar nu înţeleg această poziţie: până acum se spunea să plece Braşoveanu şi alţii, iar acum de ce pleacă?“, a replicat Braşoveanu. 

Amical şi cu Axiopolis Cernavodă

În postarea sa, Sorin Mihăilescu a atins şi problema jucătorilor pe care-I are Farul actualmente în lot. „Avem jucători? Doar câţiva! Nu avem însă voie să facem alte contracte. Aici ar exista posibilitatea să jucăm cu cei care sunt la Academia Farul. Cei care au venit în această vară nu pot fi legitimaţi fără contracte“, a arătat suporterul. Auraş Braşoveanu a răspuns: „Pe la antrenamente au fost şi 25, şi 30 de jucători, care au fost aduşi de conducere. N-au venit de capul lor. S-au purtat discuţii, la unii s-a renunţat, unii au rămas. Vor veni şi alţii. Contracte se pot face doar cu acordul lichidatorului. E fals că nu poţi juca cu jucătorii dacă nu le faci contracte, pentru că poţi să-i ţii amatori. Că rişti să ţi-i ia oricine în momentul în care «explodează», asta e o altă discuţie“. Preşedintele FC Farul a spus că astăzi se va discuta dacă Liga a 2-a să înceapă cum fusese preconizat, pe 30 iulie, sau să se amâne startul. „Mai multe cluburi au făcut cereri de amânare cu o săptămână, iar două, UTA Bătrâna Doamnă şi FC Braşov, cu două chiar“, a dezvăluit Braşoveanu. Sâmbătă, 23 iulie, FC Farul va disputa un nou amical, cu nou-promovata în Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă. Partida va fi găzduită de stadionul „Farul“, de la ora 11.00.

Pe 3 octombrie, se pot trage obloanele

Sorin Mihăilescu este sceptic în privinţa evitării falimentului de către FC Farul. „Mai putem evita falimentul? Nu cred! Nu se poate evita. Giani nu are 700.000 de euro. Termenul până la care trebuie achitată suma integral este 3 octombrie. Orice altă variantă înseamnă falimentul“, a postat Mihăilescu. „3 octombrie este termenul limită în care ori rămânem în faliment şi şi termină totul, ori facem dovada plăţilor sau a înţelegerilor de eşalonare“, a arătat Auraş Braşoveanu.       

Ar mai exista interes pentru preluarea clubului

Potrivit lui Sorin Mihăilescu, ar exista în continuare un interes pentru preluarea FC Farul. Numai că respectivele persoane „acum nu mai vor să îi dea (n.r. lui Giani Nedelcu) cei 300.000 de euro şi 25-30% din acţiuni (ar fi trebuit să se negocieze procentul), ci sunt dispuşi să îl preia (nr. clubul) de la Giani exact cum l-a preluat el de la Bosînceanu. Fără bani. După întâlnire, Braşoveanu s-a dus la Giani la Costineşti şi i-a transmis ce au spus. Giani a zis că mai bine o desfiinţează (n.r. echipa) decât să o dea gratis. Lucrurile trebuie spuse şi să spunem cine sunt vinovaţii“, punctează Sorin Mihăilescu, cel care a anunţat astăzi o conferinţă de presă. „Văd că numele meu este folosit de mai multe ori. Eu nu am avut nicio discuţie cu Sorin Mihăilescu. De asemenea, nu am avut nicio discuţie, cu nimeni, vizavi de o eventuală preluare a clubului. În ce priveşte faptul că mi-ar fi spus mie Giani Nedelcu că mai bine desfiinţează clubul, cred că sunt nişte chestii pe care pur şi simplu Sorin Mihăilescu le-a aflat dintr-o anumită sursă, dar nu de la mine, pentru că nu am participat la astfel de discuţii. Nu mi-a zis mie aşa ceva, poate o fi spus-o altcuiva. Repet, nu am avut discuţii pe tema preluării clubului nici cu Sorin Mihăilescu, nici cu Giani Nedelcu. Vizavi de intenţia oraşului de a se implica la Farul, se pare că ea există. În ce condiţii şi cum, nu ştiu. Nu am purtat asemenea discuţii cu nimeni, nici nu e de competenţa mea“, a spus Auraş Braşoveanu.

„Cam nu, Sorine!”

În comentariile de pe Facebook generate de postarea lui Sorin MIhăilescu a intervenit la un moment dat, pasager, şi Giani Nedelcu! „3 octombrie va fi capătul de drum“, a arătat Mihăilescu. „Deci Farul dispare pentru totdeauna, să înţeleg…”, a spus un alt fan. „Cam da”, a venit răspunsul, care a primit o replică de la Giani Nedelcu („Cam nu, Sorine!”). Imediat, mesajele pentru Giani au curs din partea suporterilor: „Ce variante mai sunt?”, „E dezolant şi trist când vezi o echipă abandonată total de conducere!”, „Măcar în ceasul al 12-lea ne zici şi nouă ce ai de gând să faci cu Farul?”, „Farul este o echipă abandonată. Cu ce a greşit Ion Barbu?”, „Aşteptăm un răspuns clar, Giani, oricât de dureros ar fi!” sau „Nepăsarea asta, lipsa unui staff complet, plecarea tuturor din club, aducerea unor copii care nici ei nu ştiu unde au aterizat, lipsa utilităţilor, etc, toate acestea ne duc clar cu gândul că se încropeşte ceva pe termen scurt, până în octombrie, probabil, ceva fără cheltuieli. Altceva ce putem înţelege, când nimeni nu iese să ne zică ceva! Giani trebuie să iasă şi să ne spună. E albă sau neagră, scurt şi la obiect”.

Vor muri puţin câte puţin de dorul Farului

În faţa afirmaţiei lui Giani Nedelcu cum că, pentru Farul, nu e capătul de drum, Sorin Mihăilescu a mai comentat: „Giani spune că nu urmează falimentul. Eu am fost mereu lângă el şi ştiu că într-un om căzut la pământ nu dai. Mai ales dacă îţi este prieten. Eu rămân prieten cu Giani, dar vreau să se trezească şi să salveze clubul. Mai există o singură cale de urmat. Ca prieten, aş spune să încerce să recupereze ce mai poate. Ca farist, îl rog să lase orgoliile deoparte! De dragul nostru. Al celor care vom muri puţin câte puţin de dorul Farului. Toate lucrurile bune vor fi uitate şi, după Ştiinta Bacău şi Rocar, va mai îngropa o echipă. O echipa pentru care mulţi din noi ar fi în stare să-şi dea şi viaţa”.

„Ce urmează pentru Farul? Grea întrebare”

Nici Ion Barbu nu ştie care va fi viitorul clubului constănţean. „Ce urmează pentru Farul? Grea întrebare. Nu pot să răspund la ea. Cred că sunt alţii în măsură să dea un răspuns. Eu sper să pregătesc echipa pentru următorul sezon, dar vom vedea ce va fi“, a precizat fostul căpitan al echipei, care, graţie ataşamentuui său faţă de club, se bucură de o stimă deosebită în rândul suporterilor. „Ca un adevărat căpitan, Barbone rămane ultimul pe punte când se scufunda nava!“, „Lui Barbone Constanţa trebuie să îi facă o statuie! Este un monument.....o legendă!“ şi „Barbone, eu unul fac plecăciune în fața ta! Respect!”, au fost mesajele fanilor.

Punctul mort

Viorel Farcaş, antrenor la ACS Performer Constanţa (adversara „marinarilor“ din amicalul de miercuri seară), deplânge şi el situaţia actuală a clubului „alb-albastru”. „Se pare că Farul e într-o situaţie fără ieşire, aproape de faliment. Terenul arată deplorabil, e ars, iar în tribună sunt buruieni. Ar trebui ca autorităţile locale să se implice şi, împreună cu toţii, să găsim o soluţie pentru salvarea Farului. Scopul meu acesta este. Eu cresc aceşti copii, de la 12 ani, pentru Farul. Am ajuns cu ei în finala Cupei României. Creştem o echipă pentru Constanţa. Dar de unul singur nu se poate. Sperăm ca şi municipalitatea şi toţi factorii (oameni de afaceri) să se implice în încercarea de a salva Farul. Nu ştiu exact care e situaţia din punct de vedere juridic şi financiar (care sunt datoriile). Am ajutat clubul Farul cât am putut pe partea de întreţinere a stadionului, dar, din păcate, acum suntem într-un punct mort. În momentul de faţă, Ion Barbu pregăteşte echipa, dar care este finalitatea?“, a arătat Farcaş. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii