Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în sportul constănţean „Am pierdut un profesionist, o persoană care a iubit necondiţionat sportul nostru naţional“

ro

17 Jan, 2018 13:46 1976 Marime text
Sportul constănţean este în doliu, după trecerea la cele veşnice, la vârsta de 67 de ani, a lui Ion Baba, fost jucător de oină, care, în ultimii zece ani, la solicitarea conducerii Federaţiei Române, a acceptat să pună umărul şi la dificila misiune de renaştere a oinei.  
 
„Doliu în lumea oinei la început de an!

Cu profundă tristeţe vă anunţăm faptul că lumea oinei este mai săracă prin trecerea la cele veşnice, după o grea suferinţă, în data de 16.01.2018, a celui care a fost Ion Baba.

Născut la data de 17.12.1950 la Constanţa, «Nea Nelu» a avut ocazia să se implice în lumea oinei datorită tradiţiei de practicare a acestui sport la nivelul Poliţiei de Frontieră Constanţa, contribuind la continuitatea echipei fanion a acestei instituţii.

În ultimii 10 ani, la solicitarea conducerii federaţiei, a acceptat să pună umărul la dificila misiune de renaştere a oinei. În acest sens, din calitatea de preşedinte a mai multor comisii, a contribuit la actualizarea documentelor organizatorice ale federaţiei, fapt extrem de important pentru alinierea acestei structuri la standardele impuse de legislaţia actuală. Astfel, în scurt timp, cu un efort extraordinar din partea sa, federaţia a putut să prezinte noul set de documente organizatorice, plecând de la statut şi finalizând cu regulamentele comisiilor.

Mărturie a efortului deosebit depus de el sunt zecile de manuscrise prin care Nea Nelu a propus noi şi noi acte pentru bunul mers al federaţiei.

În calitate de observator a participat la zeci de competiţii, fiind un exemplu de punctualitate şi corectitudine pentru toţi.

Nu a refuzat niciodată federaţia atunci când a fost nevoie să ajute sportul nostru naţional.

Am pierdut un profesionist, o persoană care a iubit necondiţionat sportul nostru naţional.

Federaţia Română de Oină este alături de familia îndurerată în această grea încercare!

Dumnezeu să te aibă în pază, Nea Nelu!“, este mesajul Federaţiei Române de Oină

Slujba de înmormantare a fost programată joi, 18 ianuarie, la ora 11.00, la Capela de la Cimitirul Central din Constanţa, iar inhumarea va avea loc la Cimitirul din Cartierul Viile Noi.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Oină)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii