Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boxerul Enver Amiş, de la CS Farul Constanţa, va evolua în finala Cupei României

ro

26 Mar, 2016 00:00 2779 Marime text
Boxerul Enver Amiş, de la CS Farul Constanţa (antrenor, Mihai Constantin), s-a calificat în finala categoriei 49 kg a Cupei României pentru seniori, întrecere care este în desfăşurare la Brăila. În ultimul act, constănţeanul îl va întâlni sâmbătă pe Andrei Băjan, de la CSM Târgovişte. 

Cupa României este şi criteriu de selecţie pentru alcătuirea lotului tricolor care va participa la turneul preolimpic din Turcia, care oferă ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Iar Enver Amiş este sigur că va merge în Turcia, indiferent de rezultatul din finala Cupei! Aceasta deoarece, la categoria 49 kg, Federaţia Română de Box i-a înscris la turneul preolimpic pe Amiş şi pe un pugilist de la Dinamo, Alexandru Ioniţă, care a părăsit însă competiţia de la Brăila, întrucât nu a putut face cântarul pentru meciul din semifinală. La turneul preolimpic obţin calificarea la JO boxerii clasaţi pe locurile 1-3.

Dacă la Cupa României Enver Amiş are asigurat argintul şi va lupta pentru aur, alţi patru reprezentanţi ai judeţului Constanţa au obţinut medalia de bronz în competiţie: Cezar Andrieş (categ. 60 kg), Petrică Purcaru (categ. 64 kg), ambii de la CS Năvodari (antrenor, Ablalim Ferodin), Ionuţ Vulpe (categ. 49 kg), de la Callatis Mangalia (antrenor, Nicu Chioveanu), şi Doru Zelea (categ. 81 kg), de la CSO Ovidiu (antrenor, Marian Gândac).

„Sportivii de la CS Năvodari au evoluat foarte bine“, a declarat Ablalim Ferodin. „Am susţinut două meciuri. Pe primul l-am câştigat în faţa lui Marian Ruţă (CSM Reşiţa), iar în semifinală am cedat în disputa cu Robert Jitaru (CSM Brăila). Sunt mulţumit de evoluţia mea, în condiţiile sunt în primul an la seniori. Acestă medalie este foarte importantă pentru mine“, a spus Cezar Andrieş. Un bilanţ similar, o victorie şi o înfrângere, a avut şi Petrică Purcaru, care l-a învins pe Dănuţ Ionescu (CSM Rm. Vâlcea) în sferturi, iar apoi a pierdut meciul cu Ninel Gheorghe (Dinamo Bucureşti). „Ionuţ Vulpe a avut ghinion picând din primul meci cu Enver Amiş. Cei doi se cunosc şi îşi ştiu bine stilurile. Enver a boxat puţin mai inteligent. Ionuţ este în primul an de seniorat, iar gândul său este deja la revanşă“, a spus Nicu Chioveanu.  „A fost un lucru nou pentru mine. Am trecut de la meciurile pe reguli de K-1 la partidele de box în scurt timp, două luni. Am învăţat ce înseamnă această trecere. Încerc să mă perfecţionez cât pot de mult şi de repede“, a arătat Doru Zelea, învins de Alexandru Machedon, de la SCM Bacău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii