Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Lupşe, jucător de oină la Frontiera Tomis Constanţa, a renunţat la burlăcie S-a furat pantoful miresei! (galerie foto)

ro

20 May, 2014 00:00 4219 Marime text
Unul dintre cei mai buni componenţi ai campioanei României şi aleasa inimii sale, Paula, au spus un „Da!“ hotărât în faţa ofiţerului de stare civilă, nunta având loc la Baia Mare.

Tinerii băimăreni Bogdan Lupşe (27 de ani) şi Paula Crăciun (24 de ani) şi-au unit destinele. Cei doi formează o pereche de şase ani, iar acum sunt, oficial, o familie. Nunta lor a fost ca în poveşti, cu câte două perechi de naşi, cu doi cavaleri şi două domnişoare de onoare, cu o limuzină Rolls-Royce pe post de trăsură princiară şi cu un dans al mirilor deosebit.

Atât ceremonialul civil, cât şi cel religios şi petrecerea cea mare au avut loc la Baia Mare, oraşul natal al miresei. Jucătorul de oină este din localitatea Coruia, aflată la zece kilometri distanţă de Baia Mare. Slujba s-a ţinut la Biserica Sf. Maria, iar cei 230 de nuntaşi, printre care şi colegi de-ai mirelui, de la Frontiera Tomis Constanţa, au petrecut cu foc la Complexul „Europa“. „A fost foarte frumos. Toţi s-au simţit excelent şi au dansat încontinuu“, a declarat mirele, care a avut un nou moment de mare bucurie, după ce, cu câteva zile în urmă, îşi sărbătorise ziua de naştere. Atât Bogdan şi Paula, cât şi ceilalţi participanţi la nuntă au fost seduşi de atmosfera creată de o cunoscută formaţie locală, Eurosong. Aranjamentul de la restaurant şi ambianţa au fost impresionante, ca şi momentul dansului mirilor, când tinerii căsătoriţi au fost ridicaţi în aer de o platformă care ieşea din ringul de dans. O mare de abur a învăluit, magic, precum în cărţile de poveşti, tânăra pereche, transformată pe loc într-un cuplu de basm. Momentul special al dansului i-a impresionat pe toţi nuntaşii. „Cel mai frumos dans, cea mai reuşită nuntă, cu cei mai frumoşi miri! Să aveţi parte numai de bucurii, iubire şi înţelegere! Casă de Piatră!”, a spus, entuziasmată, o prietenă, Roxana Cozma. În locul trăsurii princiare, mirele şi mireasa s-au plimbat, pe perioada evenimentului, într-o limuzină Rolls-Royce albă. „Ai fost divină, superbă, totul la superlativ!  Căsnicie fericită vă doresc!”, a admirat-o pe mireasă Lavinia Sustic.

Cavaler de onoare din Canada

Bogdan şi Paula au respectat tradiţiile locale, astfel că au avut două perechi de naşi: Sebastian şi Mariana Morar (din partea mirelui), respectiv Bela şi Ciara Szuroka (din partea miresei). Tinerii însurăţei au avut şi doi cavaleri de onoare (Cristian Cozma şi Adam McLean) şi două domnişoare de onoare (Andrada Morar şi Mădălina Pricop). Aşa cum se obişnuieşte, cavalerii au însoţit mireasa, iar domnişoarele, mirele. Băimărean de origine, Cristian Cozma joacă şi el oină la Frontiera Tomis Constanţa. Fratele naşei Ciara, Adam McLean, este canadian, iar Andrada Morar este fiica celeilalte perechi de naşi. Ca o  continuare modernă a basmului „Cenuşăreasa“, la miezul nopţii, mireasa a rămas fără un pantof. Nu pentru că Paula l-ar fi pierdut, atunci când a fugit de la balul împărătesc, ca o vijelie, să nu se rupă vraja, ci pentru că pantoful a căzut în mâna hoţilor, care, potrivit unui obicei, nu au furat mireasa, ci doar un pantof al acesteia. Cei care au trebuit să negocieze cu hoţii (copii de 10 - 12 ani) au fost naşii, aceştia răscumpărând cu bani preţiosul obiect de încălţăminte.

I-a cerut mâna la nunta lui Mihai Georgescu

Bogdan i-a cerut mâna Paulei anul trecut, în iunie, la nunta căpitanului Frontierei Tomis, Mihai Georgescu, unde cei doi tineri au fost cavaler şi domnişoară de onoare. Bogdan a vrut ca anunţul să fie o mare surpriză pentru Paula, astfel că doar el, mirele şi naşul, Aurel Vamvu, primarul comunei gorjene Crasna, ştiau ce urma să se întâmple. La sarmale, după ce nunul a rostit „Tatăl Nostru“, Bogdan Lupşe a luat microfonul şi, după o introducere, care a avut rolul, pe de o parte, de a prelungi momentul, iar, pe de altă parte, de a-i mai tăia din emoţii temerarului, acesta a rostit întrebarea: „Paula, vrei să fii soţia mea?“. Nuntaşii au izbucnit în aplauze şi, ca la teatru, au strigat „bis!“. Astfel că tânărul şi-a întrebat de trei ori iubita dacă acceptă să-i devină parteneră de viaţă, iar când i-a oferit inelul, participanţii la nuntă i-au cerut lui Bogdan să şi îngenuncheze. Momentul a fost unul special, plin de emoţie, iar frumoşii ochi ai domnişoarei au fost inundaţi de lacrimi.   

Sursa foto: Facebook (Bogdan şi Paula Lupşe)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii