Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oină Frontiera Tomis Constanța se duelează cu Biruința Gherăești în Cupa Regelui

ro

01 Jul, 2021 00:00 2677 Marime text
 

 
  • Cupa Reginei și Cupa Regelui se desfășoară la Ploiești, pe 3 iulie.
  • La eveniment vor participa membri ai Familiei Regale a României.
  • După interpretarea imnurilor, sute de porumbei își vor lua zborul, transmițând un mesaj de promovare a oinei la nivel național și internațional.
 
 
Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ploiești și CSM Ploiești, organizează, pe 3 iulie, la Ploiești, Cupa Reginei și Cupa Regelui la oină.
 
 
Competițiile se vor desfășura pe stadionul ,,Ilie Oană” din Ploiești, fiind transmise în direct de Look Sport+. La eveniment vor participa membri ai Familiei Regale a României, având în vedere că Federația Română de Oină își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. În Cupa Reginei (ediția a doua) se vor întâlni, de la ora 17.45, CSM Progresul Băilești și CSM Dacia Mioveni (la feminin), iar în Cupa Regelui (ediția a opta) se vor duela, de la ora 18.45, ACS Frontiera Tomis Constanța și CS Biruința Gherăești (la masculin).
 
„În primul rând, suntem bucuroși că, în urma rezultatelor avute, am reușit să ne calificăm în finala Cupei Regelui, una dintre cele mai importante competiții de oină! Acest meci se va juca pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară și va fi o transmis în direct, nu ne poate face decât să fim mândri și onorați să luăm parte la acest eveniment important pentru fiecare persoană implicată în fenomenul oinistic!”, a spus Bogdan Lupșe, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Frontiera Tomis Constanța.
 
„Este un eveniment istoric și suntem mândri că vom fi și noi prezenți. În ultimii ani, partidele cu Frontiera au fost extrem de spectaculoase și sunt sigur că românii vor redescoperi frumusețea acestui sport”, a spus și  antrenorul Biruinței, Ioan Chifan.


 

Copiii vor fi inițiați în oină




După interpretarea imnurilor, va avea loc un  moment deosebit, oferit  de Federația Națională Columbofilă din România, în colaborare cu  crescătoriile columbofile Ambiția MMA & Levin Hause, membre ale Asociației Județene Columbofile Prahova. Cu această ocazie, sute de porumbei își vor lua zborul, transmițând un mesaj de promovare a oinei la nivel național și internațional.
 
Pe parcursul evenimentului, copiii vor avea ocazia să fie inițiați în sportul nostru national, oina. Astfel, antrenorii din partea federației vor prezenta copiilor câteva elemente ale jocului de oină, ulterior fiecare copil va avea ocazia să încerce câteva elemente ale acestui sport. La final, toți participanții vor fi premiați de către partenerul federației, Tedi, cu produse specifice și vor primi din partea federației diplome de inițiere în oină! Intrarea la eveniment este liberă, cu respectarea măsurilor impuse de combaterea răspândirii COVID -19, se arată într-un comunicat.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Oină
Frontiera Tomis Constanța, locul întâi după turneul regulat al Campionatului Național. Parcurs perfect!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii