Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alex Ioniţă şi Manole au ajuns la FC Farul Ce îi dă „frisoane“ lui Auraş Braşoveanu în privinţa dosarului de licenţiere (galerie foto)

ro

30 Mar, 2016 00:00 4154 Marime text
 

Oficialii FC Farul lucrează în această perioadă la definitivarea dosarului de licenţiere pentru Liga 1. Acesta trebuie depus pe 31 martie şi poate fi completat până pe 6 mai
 
FC Farul s-a calificat în play-off-ul Ligii a 2-a, astfel că trebuie să depună dosar pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Clubul constănţean este programat la depunerea documentaţiei pe 31 mai, la ora 10.00. Preşedintele executiv al FC Farul, Auraş Braşoveanu, a făcut declaraţii privind problemele pe care le au diriguitorii constănţeni în alcătuirea dosarului.
 

„Probleme sunt destul de multe, însă ele se întâlnesc, de altfel, la fiecare club de Liga a 2-a şi chiar de Liga 1. Responsabili FRF au dat declaraţii cu privire la licenţă sub aspectul că sunt foarte multe cluburi din primul eşalon care s-ar părea că vor pleca cu depunctare. Sunt pasibile de aşa ceva şi cluburile din Liga a 2-a, deci inclusiv Farul. Noi aplicăm pentru obţinerea licenţei privind participarea în Liga 1. Încercăm să îndeplinim fiecare criteriu. Singura problemă care, la acest moment, îmi dă oarecum «frisoane» este criteriul financiar, pe care, deocamdată, reuşim să-l îndeplinim într-o oarecare proporţie. Avem datorii, dar nu la fel de mari ca ale altor cluburi. FC Farul este programat să depună dosarul pe 31 martie, la ora 10.00. Documentaţia poate fi completată şi updatată până pe 6 mai“, a declarat Auraş Braşoveanu.


Marius Tigoianu s-a pregătit separat

 

Alexandru Ioniţă şi Leonard Manole, cei doi fotbalişti care vor fi testaţi de FC Farul în perioada următoare, în vederea unor eventuale transferuri, au sosit la Constanţa, iar ieri au participat la primul antrenament alături de „marinari“. Şedinţa de pregătire a fost găzduită de terenul II din complexul sportiv al Farului. Aflat în refacere după o accidentare, mijlocaşul Marius Tigoianu a lucrat separat, cu antrenorul secund Ion Barbu. În rest, nu sunt probleme în lot, la şedinţa de pregătire participând 28 de jucători.

Ilie Stan - „Putem promova!”  

 

 

Înainte de începerea antrenamentului, antrenorul principal Ilie Stan a avut o discuţie cu jucătorii pe teren, cărora, printre altele, le-a spus, hotărât: „Putem promova!”. „Iliesta“ a participat şi la alergări, alături de un grup de jucători, lângă tehnician alergând Alexandru Ioniţă. Privit drept o speranţă a fotbalului românesc în urmă cu şase ani, pe când juca la Rapid, Alexandru Octavian Ioniţă (26 de ani) este atacant şi a jucat ultima dată la FC Voluntari. În cariera sa de până acum a mai evoluat, pe lângă echipa din Giuleşti, la FC Köln (unde, în intervalul 2010 - 2012, a jucat numai 89 de minute, fiind folosit în opt meciuri), Orduspor şi AEL Limassol. Este fost internaţional de tineret al României.

Vor să vadă dacă e pregătit fizic


 
Auraş Braşoveanu a spus că decizia în ce priveşte eventuala achiziţionare a lui Alexandru Ioniţă şi Leonard Manole o va lua Ilie Stan. „În primul rând, vrem să vedem dacă Ioniţă este pregătit din punct de vedere fizic. Nu luăm în discuţie partea de exprimare fotbalistică, pentru că ştim cine este Ioniţă. Dar ca să poţi să te exprimi la nivelul pe care şi-l doreşte fiecare antrenor, trebuie să fii pus la punct ca pregătire. El a avut o perioadă destul de lungă în care a stat, astfel că trebuie să vedem dacă poate face faţă în ce priveşte jocul, pentru că, în play-off, fiecare partidă va fi un adevărat examen pentru noi. Aceeaşi situaţie e valabilă şi pentru Manole“, a precizat preşedintele executiv al Farului.
 
Jucător de bandă stângă, Leonard Andrei Manole (22 de ani), a fost component, ultima dată, al echipei Metalul Reşiţa, iar fotbalistul s-a mai aflat la formaţii precum FC Argeş Piteşti şi FC Vaslui. Are şi selecţii la loturile Under-19 şi Under-21 ale României.

Mai discută cu doi jucători

 

FC Farul vrea să-şi întărească lotul pentru play-off. Ioniţă şi Manole sunt verificaţi în aceste zile, la Constanţa, iar şefii clubului poartă discuţii şi cu doi jucători Under-19.

„Încercăm să echilibrăm anumite compartimente, unde nu avem fiecare post dublat, iar orice accidentare sau suspendare ne pune oarecum în dificultate în alcătuirea primului 11. Trebuie să facem fel de fel de adaptări, ceea ce nu duce la un joc 100% controlat. Pentru play-off, încercăm să rezolvăm toate problemele, astfel încât, la fiecare etapă, antrenorul Ilie Stan să aibă la dispoziţie jucătorii pentru a alcătui echipa aşa cum îşi doreşte. Îi testăm acum pe Ioniţă şi Manole, dar mai avem două discuţii legate de jucători Under-19. La banda stângă jucăm cu un junior care, la echipa lui, joacă mijlocaş central de picior stâng, iar în ultimele două jocuri ale Farului a jucat fundaş stânga (n.r. Mihai Zugravu)“, a arătat Auraş Braşoveanu.


Sâmbătă, meci la Constanţa cu Gloria Buzău


 
FC Farul a câştigat ultimele trei meciuri de campionat (de când a venit antrenor Ilie Stan), „marinarii“ urcând pe locul patru în clasament, cu 41 de puncte. FC Farul susţine ultimul meci din sezonul regulat sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, formaţia de pe poziţia a opta, cu 31 de puncte. „În ce priveşte punctajul pe care îl avem şi atitudinea jucătorilor, sunt mulţumit. Mai sunt probleme de joc ce trebuie rezolvate, în special pe faza a doua, pentru că nu este meci în care să nu primim gol, dar la remedierea acestei probleme lucrează antrenorii şi echipa“, a declarat Auraş Braşoveanu. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii