Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate provizorii la simularea bacului Colegiul Mircea cel Bătrân în top, cu 12 note maxime

ro

16 Mar, 2013 00:00 3675 Marime text
Săptămână de foc pentru elevii constănţeni, absolvenţi ai clasei a XII-a, care au susţinut cele trei probe scrise din cadrul simulării examenelor de bacalaureat. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 22 martie.

Ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a făcut publice rezultatele provizorii pentru proba de Limbă şi Literatură Română. Cu cele mai multe note de zece – 12 la număr, se situează Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, urmat de Colegiul Naţional Mihai Eminescu cu 3 note şi Liceul Teoretic George Călinescu – 2 note. La polul opus se situează Liceul Jean Dinu din Adamclisi, unde toate notele obţinute de cei care su susţinut proba de Limbă şi Literatură Română au fost mai mici de 5. Unitatea de învăţământ este urmată de Liceul Tehnologic Carsium din Hârşova, Liceul Agricol Poarta Albă şi Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, care au obţinut note între 1 şi 4.


Eminescu şi Arghezi le-au dat elevilor dureri de cap

Reamintim că proba de Limbă şi Literatură Română s-a desfăşurat pe 11 martie. La probă au participat 5.951 de elevi. La primul subiect (30 de puncte), elevii de la filiera teoretică – profilul real au avut de răspuns la nouă cerinţe având ca text suport poezia „Dintre sute de catarge” de Mihai Eminescu, iar elevii de la profilul umanist şi filiera vocaţională – profilul pedagogic, poezia „Târziu de toamnă” de Tudor Arghezi. La cel de-al doilea subiect, elevii au redactat un text argumentativ de 15-30 de rânduri despre importanţa modelelor în formarea adolescenţilor şi despre onoare, ca însuşire fundamentală a omului moral.

Ultimul subiect a constat în redactarea unui eseu, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman interbelic studiat sau particularităţile basmului cult dintr-o operă studiată. Al treilea subiect a presupus un nivel ridicat de originalitate şi a vizat aspecte de analiză tematică, structurată, stilistică a operelor studiate. Miercuri, elevii au susţinut simularea la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, ia vineri - probă scrisă la alegere a profilului şi specializării: Filosofie, Chimie, Fizică, Informatică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii