Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscrişi la concursul „Şcoala lui Andrei” Elevii din clasa a VI-a E de la Regina Maria vor să renoveze un atelier de arte plastice (galerie foto)

ro

20 May, 2013 00:00 5345 Marime text
Competiţia de proiecte care vizează dezvoltarea comunităţilor din România, „Şcoala lui Andrei”, a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Concursul se adresează elevilor şi profesorilor din 800 de şcoli, din zone în care compania Petrom, cea care finanţează proiectul, derulează activităţi operaţionale. Cele mai bune 10 proiecte vor primi finanţare de 5.000 de euro pentru implementare şi locuri în „Tabăra din ţara lui Andrei”. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 3 iunie. Premiile sunt în valoare de peste 300.000 de euro şi constau în finanţare de 5.000 de euro pentru cele mai bune 10 proiecte, 400 de locuri în „Tabăra din Ţara lui Andrei”, sisteme multimedia pentru şcoli, tablete multifuncţionale şi laptop-uri pentru cadrele didactice coordonatoare.

Împreună pentru oameni şi artă

Elevii din clasa a VI-a E de la Colegiul Naţional „Regina Maria“ din Constanţa, coordonaţi de profesorul de religie Ioana Rîcă, au decis să se înscrie în cursa pentru premiul de 5.000 de lei cu proiectului „Împreună pentru oameni şi artă”. „Ideea proiectului nostru a pornit de la faptul că atelierele de specialitate de la Arte plastice ale colegiului nostru necesită o renovare urgentă: pereţii nu au mai fost zugrăviţi de câţiva ani, iar parchetul şi mobilierul sunt vechi şi uzate. Aproape jumătate dintre cei 1.200 de elevi ai colegiului sunt la specialitatea Arte plastice. Întrucât noi, echipa T-CRAFTERS, suntem la specialitatea Arte plastice, iar şcoala noastră se află într-unul dintre marile oraşe ale ţării, cu posibilităţi multiple, dorim să organizam în cadrul şcolii un atelier de tricouri desenate manual (cu mesaje ecologice), pentru a obţine banii necesari renovării unui atelier de specialitate şi dotării acestuia cu mobilier nou, specific”, ne-a povestit prof. Ioana Rîcă. Obiectivele proiectului elevilor de la „Regina Maria” sunt ghidate de deviza  aleasă - „Împreună pentru oameni şi artă”. Aşadar, cei 26 de elevi din clasa a VI-a E vor deschide un atelier de tricouri desenate. Copiii îşi vor face şi o adresă de facebook, unde vor primi comenzi. Nu în ultimul rând, susţinuţi de părinţi, tinerii artişti vor încheia parteneriate pentru comercializarea tricourilor în oraş şi la târgurile de handmade. Pentru funcţionarea atelierului, elevii au nevoie de tricouri, vopsea textilă şi pensule. Pe lângă faptul că toţi elevii vor desena tricourile, tot ei se vor ocupa şi de promovarea proiectului şi de încheierea parteneriatelor.

O mână întinsă copiilor din centrele de plasament

Un moment în cadrul proiectului se va adresa copiilor din Centrele de plasament, care vor fi invitaţi la viitorul atelier, unde vor fi ajutaţi să-şi picteze propriul tricou primit în dar. „Atelierul va funcţiona şi după finalizarea finanţării, profitul obţinut din vânzarea tricourilor fiind comparabil cu investiţia realizata. Astfel, pentru achiziţionarea şi pictarea unui tricou, costurile sunt de circa 2 euro, iar profitul variază între 2 şi 3 euro, în funcţie de piaţa de desfacere. Preţul unui tricou va fi de cca 4,5 euro. Elevii implicaţi în proiect vor beneficia de 3% din totalul tricourilor, iar copiii din centrul de plasament de 7%”, ne-a mai spus Ioana Rîcă. Prin acest proiect, se urmăreşte dezvoltarea sensibilităţii artistice şi a îndemânării elevilor, fapt ce va contribui la îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi la pregătirea pentru admiterea la liceu.

Foto: Nicoleta Baciu, Narcis Brăulescu

Proiectul se poate vota aici: taraluiandrei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Leli 25 May, 2013 11:44 Va doresc multa bafta in ce doriti sa faceti..sunt alaturi de voi impreuna cu prietenii mei..