Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum explică Primăria Un sucevean de Top 300 are afaceri în parcurile din Constanţa (galerie foto)

ro

27 May, 2014 00:00 5386 Marime text
Cum te poţi răcori mai bine pe caniculă decât cu o îngheţată? De aceea, constănţenii, în timpul zilelor fierbinţi, atunci când ies la plimbare în parc, se delectează cu o cupă-două din acest desert atât de apreciat.

Chioşcuri de îngheţată se găsesc în numeroase parcuri din municipiul Constanţa, multe dintre acestea aparţinând societăţii sucevene Betty Ice SRL. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, firma a obţinut, la data de 11.04.2014, autorizaţii de funcţionare în următoarele zone: Tăbăcărie, Far, Gară, Casa de Cultură şi Tomis II. „Taxa de ocupare temporară a domeniului public este reglementată de HCL 295/2013 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2014 şi este în cuantum de 4,43 lei/mp pe zi“, au precizat reprezentanţii municipalităţii Constanţa.

Sediu de 2,5 milioane de lei în Constanţa

Potrivit unui articol publicat pe http://www.wall-street.ro, societatea Betty Ice SRL, cel mai important producător de îngheţată de pe piaţa locală, estimează, pentru acest an, atingerea pragului de afaceri de 100 de milioane de lei, în creştere cu 15%, şi se pregăteşte pentru startul sezonului de vară, cu investiţii de circa 2,5 milioane de lei. Anul acesta,  compania a folosit această sumă pentru ridicarea unui nou sediu în Constanţa, pentru sectorul de logistică, dar s-au realizat investiţii şi în scopul lansării de noi sortimente. Astfel, societatea aşteaptă sezonul estival cu o gamă completă de produse dedicate copiilor, denumită Kizzu, care cuprinde trei noi sortimente - cu fistic sărat, cu sare de mare şi cu aromă de trandafir. Compania din Suceava deţine o cotă de 22% din piaţa locală a îngheţatei, o industrie estimată la 150 de milioane de euro. Producătorul de îngheţată Betty Ice dispune de o unitate de producţie în Suceava, cu o capacitate de 120 de tone pe zi. În plus, Betty Ice vizează intrarea pe noi pieţe de export, una dintre acestea fiind Cipru. În prezent, societatea exportă îngheţată în Ucraina, Republica Moldova, Italia şi Danemarca. Vasile Armenean a intrat în industria îngheţatei înainte de anii 1990, pe când locuia în oralul austriac Linz. În 1992, omul de afaceri sucevean s-a întors în ţară şi a pus bazele afacerii Betty&Cris, alături de alţi doi parteneri. În 1998, cei doi parteneri au ieşit din afacere, Armenean rămânând singurul acţionar.

Un sucevean în Top 300 Capital

Vasile Armenean figurează în Top 300 Capital pe locul 149, în ierarhia celor mai bogaţi români din 2013. Potrivit publicaţiei, proprietarul fabricii de îngheţată Betty Ice este creditat cu o avere de 30 de milioane de euro. În iunie 2007, Garda de Mediu Vrancea a amendat societatea Betty & Ice Suceava, cu punct de lucru în judeţul Vrancea, cu suma de 20.000 de lei pentru nereguli în depozitarea şi colectarea gunoaielor. Vasile Armenean a declarat că a avut oferte de achiziţie a Betty Ice care depăşeau 60 de milioane de euro, însă nu vrea să-şi vândă afacerea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii