Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi transporturi din China cu produse contrafăcute Mii de jucării şi portofele, confiscate

ro

11 Oct, 2014 00:00 1788 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în PTF Constanţa Port din China 4.776 de jucării (maşinuţe din metal şi plastic), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 286.560 de lei dacă ar fi originale.
Evenimentul s-a petrecut joi, 9 octombrie, în intervalul orar 10.00 - 12.30, în urma controlului unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit tot din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În acest container au fost identificate 1.200 de portofele care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 12.000 de lei.
Jucăriile care purtau însemnele distinctive ale unei mărci celebre şi portofelele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Totodată, poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, respectiv unui cetăţean vietnamez de 23 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii