Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Toţi miniştrii PSD şi-ar fi semnat demisiile din Guvern. Doar 13% din măsurile promise în programul de Guvernare ar fi fost îndeplinite (document)

ro

14 Jun, 2017 17:10 1686 Marime text
PSD a publicat raportul de evaluare a miniştrilor Guvernului Grindeanu. Din 393 de măsuri promie în programul de guvernare PSD, raportul arată că au fost îndeplinite doar 50 (13%), iar 107 (27%) îndeplinite parţial. 236 de măsuri sunt neîndeplinite, informează Romaniatv.ro. 
 
Astfel, la capitolul Economie, nicio măsură nu a fost îndeplinită, două au fost realizate parţial şi 17 sunt neîndeplinite.
 
La capitolul Politici macroeconomice, fiscalitate şi buget, sunt 17 măsuri îndeplinite, 4 realizate parţial şi 40 neîndeplinite.
 
La Fonduri europene, o măsură este îndeplinită şi şapte măsuri sunt neîndeplinite.
 
La capitolul Turism, o măsură este îndeplinită, adică înființarea ministerului Turismului, trei sunt realizate parţial şi 9 sunt neîndeplinite.
 
În pivința Politicilor pentru IMM-uri, două măsuri au fost îndeplinite, 3 sunt realizate parţial, iar 5 sunt neîndeplinite.
 
Conform Digi24.ro, toți miniștrii PSD și-au semnat demisiile  
şi își vor anunța plecarea din Guvern la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al partidului. 
.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, spune că raportul de evaluare a miniștrilor social-democrați are și părți bune, și părți mai puțin bune.
 

„Cred că o oră durează raportul de evaluare, pentru că și colegii noștri din teritoriu au avut puncte de vedere, e făcut la modul colectiv raportul acesta. În maximum două ore cred că venim cu un punct de vedere oficial din partea partidului”, a spus Ștefănescu înaintea Comitetului Executiv Național al partidului, potrivit Agerpres.
 

UPDATE. ora 19.45 

Premierul Grindeanu a anunțat că nu se retrage din funcţia de prim-ministru. El și-a făcut propria evaluare, din care rezultă că doar nouă măsuri din programul de guvernare nu au fost îndeplinite, conform Digi24.ro. 


UPDATE: ora 19.30

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat oficial că partidul său i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu și că miniștrii ALDE au venit la ședință cu demisiile scrise. Depinde de rezultatul CEx al PSD  ce se va înâmpla cu aceste demisii, a precizat Tăriceanu, conform Digi24.ro. 


UPDATE: ora 18.00

Cei mai mulţi dintre miniştrii PSD au anunţat în şedinţă că vor demisiona la cererea partidului, conform Digi24.ro. Sunt însă şi excepţii. Augustin Jianu (Comunicaţii), Ionuţ Vulpescu (Cultură), Gabriel Leş (Apărare), Tudorel Toader (Justiţie).
 
Augustin Jianu: Nu mi-a ceru nimeni demisia.
 
Mihai Tudose, ministrul Economiei: Voi face aşa cum cere partidul.


În secţiunea Documente puteţi analiza raportul de evaluare al Guvernului Grindeanu. 

Sursa document: romaniatv.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii