Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observaţii pe marginea bugetului Guvernului Ponta Deputatul Dănuţ Culeţu crede că, în 2014, contribuabilii nu vor mai putea plăti taxele locale

ro

18 Nov, 2013 00:00 1708 Marime text
Deputatul Dănuţ Culeţu a făcut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, o serie de declaraţii pe marginea proiectului de buget pentru 2014, prezentat joi de premierul Victor Ponta, după ce documentul a fost aprobat în şedinţa de Guvern. Parlamentarul constănţean a afirmat că proiectul de buget pentru 2014 reprezintă „o nouă mistificare pe care actualul executiv o aruncă pe piaţă”. „Este un buget al stagnării şi al declinului puterii de cumpărare.

Creşterea bugetului nu s-a tradus într-o creştere a puterii de cumpărare a românilor”, a menţionat deputatul Colegiului 9.
Dănuţ Culeţu a precizat, totodată, că actualii guvernanţi omit să amintească faptul că „suntem primii la creşterea inflaţiei pe trimestrul 3, ceea ce înseamnă o presiune pe piaţa monetară”. În opinia parlamentarului, „majorarea accizei la combustibil şi taxa pe stâlpi vor crea o nouă presiune inflaţională în 2014 şi vor atenua creşterea economică pe care Guvernul Ponta şi-o propune pentru 2014”.

Deputatul FC este de părere că, în acest context, una dintre măsurile importante care ar trebui să fie incluse în proiectul de buget constă în sprijinirea masivă a întreprinzătorilor privaţi. „Creşterea accizelor va duce, cu siguranţă, la creşterea evaziunii fiscale”, subliniază Dănuţ Culeţu.
Fost prefect de Constanţa, actual parlamentar, Culeţu a declarat şi că se aşteaptă ca cetăţenii contribuabili să nu mai reuşească să-şi achite taxele şi impozitele locale. „Întocmai cum cei care au credite la bănci nu îşi mai pot plăti ratele, aşa se va ajunge la situaţia în care oamenii nu vor mai putea să îşi plătească datoriile către primării”, a conchis deputatul FC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii