Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Klaus Iohannis, mesaj în plenul reunit „Aţi obosit deja? Ghinion!”, spune preşedintele după ce aleşii PSD au ales să părăsească sala (video)

ro

07 Feb, 2017 12:07 3891 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis adresează un mesaj în faţa Camerelor reunite, începând cu ora 12.00. A fost primit cu aplauze.
 
Este pentru prima dată de la instalarea noului Executiv când şeful statului cere să vorbească în faţa Senatului şi Camerei Deputaţilor.  

Discursul său va viza modificarea codurilor penale, proiectul privind graţierea colectivă. 

„Cu toţii ne dorim ca României să îi meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită”, spune Iohannis.

„PSD a promis şi campanie ceva şi, în primele zile, s-a ocupat de altceva. (...) Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate (...) românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Asta e situaţia. Ce facem, dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile pentru a ieşi din acest impas?”, întreabă şeful statului.

„Cine trebuie să vină cu soluţia? În mod natural, cel care a creat problema: PSD-ul?

„Demiterea chinuită a unui ministru e prea puţin”

„Aţi obosit deja? Ghinion!”, spune Iohannis, după ce aleşii PSD au ales să părăsească sala. De menţionat că preşedinţii celor două camere au rămas.

„Legiferaţi pentru România, nu pentru politicienii cu probleme”

„Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali”

„Faceţi ce aţi promis”

„Lumea are mari aşteptări de la noi”

„Nu puneţi România în dificultate”

„Dacă PSD nu rezolvă această problemă, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni, pentru a vedea care sunt soluţiile posibile”

„Ce fel de naţiune vrem să fim? Pentru a afla voinţa poporului român, voi convoca un referendum. Aştept de la Parlament răspunsul la convocarea mea”

„Imaginea splendidă din Piaţa Victoriei, cu telefoanele iluminate, cred că o ştiti cu toţii... românii au readus lumina în procesul democratic. Democraţia trebuie ţinută vie, democraţia trebuie apărată, nu este niciodată de la sine înţeleasă şi este nevoie de multă educaţie”

„Să păstrăm democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României. Vă mulţumesc!”

Discursul preşedintelui României a luat sfârşit. A fost aplaudat şi la final.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii