Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău candidat la Primăria Constanţa PSD va susţine pe liste şi consilieri locali din societatea civilă

ro

17 Jan, 2016 00:00 2880 Marime text
 

PSD are candidat cert la Constanţa pe Decebal Făgădău, a anunţat, sâmbătă, după Comitetul Executiv al partidului de la Piatra Neamţ, preşedintele Liviu Dragnea. 

În Comitetul Executiv Naţional de sâmbătă s-a aprobat proiectul iniţiat de PSD Neamţ prin care comunităţile locale pot propune candidaţi pe listele social-democraţilor. „Am aprobat astăzi un proiect important, iniţiat de PSD Neamţ, care vine în continuarea hotărârilor adoptate la Congresul PSD. Este vorba de deschiderea partidului către societate, către oameni, modalitatea prin care vrem să construim listele la alegerile locale din iunie. Vom iniţia acţiuni, la Neamţ e deja un proiect-pilot, prin care cetăţenii vor putea propune, din comunitate, oameni care nu sunt membri şi pe care vor să îi vadă în Consiliul Local. Sunt mulţi oameni care au iniţiativă şi au notorietate, au foarte multă experienţă, idei şi ar putea reprezenta un plus pentru comunitate. Va stabili fiecare organizaţie locală care va fi numărul de locuri. La Neamţ, timp de o lună, s-a derulat proiectul, reacţiile sunt foarte bune, au reacţionat zeci de mii de oameni şi credem în acest proiect”, a mai afirmat Liviu Dragnea. 

Potrivit acestuia, ordinea pe liste va fi stabilită în funcţie de susţinerea prin semnături pe care o va avea fiecare candidat.

Purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Dobre a declarat la rândul său pentru ZIUA de Constanţa că acestă decizie priveşte doar consiliile locale nu şi Consiliul Judeţean Constanţa. În privinţa numărului de locuri pe care PSD le va ceda societăţii civile, Dobre a precizat că această decizie urmează să fie analizată în cadrul Biroului Permanent Judeţean şi apoi în Comitetul Executiv Judeţean. O decizie va fi luată în următoarele două săptămâni.

Vicepreşedintele PSD Constanţa Gheorghe Donţu, salută decizia luată la Piatra Neamţ. „Este o decizie excelentă, mă bucur că PSD înţelege că distanţarea de cei care îl votează nu este benefică. Vom discuta foarte serios această chestiune în prima şedinţă de birou şi vom vedea ce procent vom atribui pe liste comunităţii”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii