Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ziua lui Mazăre Asociaţia Constanţa Ia Atitudine îi „dăruieşte“ primarului un protest

ro

20 Jun, 2014 00:00 2437 Marime text
Asociația Constanța Ia Atitudine (ACIA) anunţă, printr-un comunicat de presă, că pregăteşte, pentru data de 5 iulie, un miting prin care doreşte să atragă atenția asupra problemelor din municipiul Constanța. „Reprezentanții societății civile vor protesta față de prețul uriaș al gigacaloriei în municipiul Constanța, față de distrugerea spațiilor verzi și de refuzul autorităților de a subvenționa cu 50% transportul în comun pentru elevi. De asemenea, se va trage un semnal de alarmă și în ceea ce privește subfinanțarea culturii și a obiectivelor culturale, dar și a lipsei pistelor de biciliști. Nu în ultimul rând, se va puncta starea jalnică în care se află sportul constănțean“, susţine preşedintele ACIA, Andrei Popescu.
Caravana va porni pe străzile Constanţei chiar pe data de 5 iulie, atunci când primarul Radu Mazăre îşi aniversează ziua de naştere. „Orașul nostru a fost distrus după 14 ani de administrație Mazăre. Primarul de Mamaia, bucureștean de origine, a făcut din Constanța o junglă de beton în care vocea oamenilor obișnuiți nu mai este auzită. A venit și vremea noastră. Vrem să îi arătăm primarului că dorim să trăim într-un oraș normal, în care cultura să fie prețuită la adevărata valoare, în care să existe piste de biciclete, în care elevilor să li se respecte dreptul de a avea reducere la transportul în comun, așa cum cere legea. Și mai vrem ceva: vrem o gigacalorie mai ieftină. Se poate”, a declarat Andrei Popescu, președintele ACIA.

Caravana constănțenilor va porni la data stabilită începând cu ora 12.00, din dreptul Primăriei Constanța, pe traseul: strada Traian - bulevardul Mamaia - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Tomis - bulevardul Alexandru Lăpușneanu - destinaţie finală parcul Tăbăcărie. La eveniment vor participa membrii asociaţiei constănţene, reprezentanți ai elevilor, ai bicicliștilor, precum şi ai ONG-urilor de mediu. „Avem pregătite multe surprize. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care s-au săturat să trăiască în Republica Mazăre, pe toți cei care vor o schimbare. Le garantăm tuturor că va fi un protest pașnic și civilizat”, a conchis Andrei Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii