Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă cu funcţia de preşedinte al CJC? Mazăre, sub control judiciar. Nicuşor, operat a doua oară (documente)

ro

23 Jul, 2014 00:00 4235 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost, ieri, pentru a 15-a oară la sediul IPJ Constanţa, acolo unde se prezintă aproape săptămânal, în contextul în care este cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul Henri Coandă.
Pe de altă parte, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) ar fi fost operat, conform spuselor lui Mazăre, pentru a doua oară. Asta după ce, timp de două zile, ar fi fost supus tratamentului cu morfină.
Ce se întâmplă cu tandemul Mazăre-Constantinescu şi, mai ales, ce se va întâmpla cu funcţia de preşedinte al CJC? Vor avea constănţenii alegeri anticipate pentru conducerea celei mai mari instituţii din judeţ?

„Dosarul ăsta e o jucărie“

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, s-a deplasat, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Este pentru a 15-a oară când edilul-şef se prezintă la sediul IPJ, în contextul cercetării sale sub control judiciar în dosarul Henri Coandă. Mazăre a declarat, cu această ocazie, că la sfârşitul sezonului estival va ataca măsura controlului judiciar: „O să contest, am vorbit cu avocata, dar o să fac chestiunea asta după ce trece vara, că acum nu plec de aici, am treabă în fiecare zi, nu mă interesează plecatul. O s-o fac la sfârşitul lunii august, începutul lui septembrie“, susţine primarul. Social-democratul şi-a şi motivat gestul: „Sunt o sumedenie de motive ca să contest. În primul rând că eu m-am prezentat disciplinar, mă prezint de zece ani de când mă anchetează, în dosarul mare. Ăsta e o jucărie faţă de dosarul mare, ştiţi foarte bine că mă duc. Contest controlul după ce termin treburile de vară“, a menţionat şeful municipalităţii constănţene.
Amintim că, pe data de 9 aprilie, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, Radu Mazăre a fost pus în libertate sub control judiciar. Edilul-şef al municipiului Constanţa este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie în a căror circumscripţie locuieşte, respectiv Poliţia Constanţa, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Mai mult decât atât, şeful administraţiei publice locale constănţene este obligat să nu depăşească limita teritorială a statului român. Atunci când a fost pus în libertate, lui Mazăre i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.
Poliţistul în faţa căruia Mazăre a semnat ieri la sediul IPJ este Doru Cătălin Artene. Acesta din urmă a declarat că primarul se prezintă regulamentar la sediul IPJ Constanţa şi, întrebat dacă Mazăre a avut vreodată vreo disensiune cu vreunul dintre poliţişti, Artene a menţionat că nu a existat o astfel de situaţie.

„Dacă i-au făcut morfină, vă daţi seama în ce stare e”“

Radu Mazăre a fost întrebat şi despre starea de sănătate a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. „Cum se simte? Amestecat. Mă tot întrebaţi când se întoarce. Pe mine mă interesează cum se simte, am vorbit cu el acum două zile, a fost operat din nou. Este la New York, a fost internat două zile, i-au făcut morfină şi i-au mai făcut o gaură în burtă. Nu ştiu ce să vă zic, e amestecat, pentru că a făcut iar o pungă de puroi de 600 de miligrame. Nu e stabilă situaţia lui“, a explicat social-democratul constănţean.
De asemenea, Radu Mazăre a subliniat că vindecarea lui Nicuşor Constantinescu „nu a mers aşa cum ar fi trebuit să meargă“, dar şi că „până când nu se termină toate problemele astea, nu poate să înceapă radioterapia“. „Vorbeam cu el, nu e uşor, numai în sufletul lui să nu fii. Internat la New York, singur, nu avea nimeni voie să stea acolo la urgenţă. I-au făcut două zile morfină. Dacă I-au făcut morfină, vă daţi seama în ce stare e“, a explicat edilul-şef al municipiului Constanţa.

Funcţia lui Nicuşor Constantinescu e în pericol?

În contextul acestor declaraţii, Mazăre a fost întrebat şi dacă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, pe care Constantinescu o ocupă în prezent, este în pericol din cauza stării sale de sănătate, incertă la momentul actual. „Nu ştiu, n-am citit legea“, a venit răspunsul primarului.
Potrivit legii, dacă un ales local se află, timp de şase luni, în imposibilitatea de a-şi îndeplini funcţia, prefectul este obligat să emită un ordin pentru suspendarea sa din funcţie. Ulterior, în termen de maximum trei luni, trebuie stabilită o dată pentru organizarea alegerilor parţiale.
Amintim că Nicuşor Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii din luna aprilie a acestui an, dar şi că avocaţii preşedintelui CJC au depus, la Tribunalul Constanţa, o cerere prin care solicită prelungirea şederii acestuia în SUA, până la data de 1 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • feliciano57 23 Jul, 2014 17:06 lui,,NICUSOR''?????dragul de el.