Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania agricola si ecologizarea depozitelor de deseuri discutate la colegiul prefectural

ro

27 Feb, 2010 03:52 1385 Marime text
În cadrul Colegiului Prefectural întrunit ieri, trei probleme importante au fost puse pe ordinea de zi. Acestea făceau referire la pregătirea campaniei agricole de primăvară, la evaluarea modului în care se derulează programul PEAD 2009 dar şi a măsurilor pe care autorităţile locale le-au luat în vederea închiderii şi ecologizării depozitelor de deşeuri neconforme existente pe teritoriul lor de competenţă. 

Pentru primul dintre subiectele abordate, Gheorghe Aldea, directorul-coordonator adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, a precizat că acţiunile se desfăşoară în conformitate cu calendarul agricol de primăvară.

Cât priveşte fondurile acordate prin Agenţia de Plăţi şi intervenţie pentru Agricultură în 2010, acestea se acordă din fondurile europene şi de la bugetul naţional, în cadrul unor scheme/măsuri de sprijin, solicitate prin cererea de sprijin. Pe anul 2009, potrivit declaraţiilor directorului-coodonator al APIA, Stere Pufleni, numărul total al beneficiarilor este de 70.852, pentru care s-au repartizat câte 4.47 kg/persoană zahăr alb şi 15.35 kg/persoană făină albă de grâu, valoarea totală a ajutoarelor alimentare acordate fiind de 3.017.192,83 de lei.

În ceea ce priveşte problematica depozitelor de deşeuri neconforme, Agenţia pentru Protecţia Mediului a dispus continuarea depozitării deşeurilor în 56 de spaţii din cele 218 existente pe teritoriul judeţului Constanţa, pentru restul de 162 de depozite dispunându-se sistarea depozitării (111 au fost închise deja, prin acoperire cu pământ).

Directorul-coordonator al APM Constanţa, Senol Zevri, a precizat că se impune ca administraţiile publice să înceapă implementarea unui sistem de gestionare a deşeurilor, astfel încât să se asigure un nivel corespunzător de protecţie a mediului şi a sănătăţii populaţiei. La nivelul judeţului Constanţa, sunt în derulare proiecte cu finanţare PHARE CES 2005 şi PHARE CES 2006 ce au ca finalitate implementarea sistemului de management integrat sau colectarea selectivă şi transportul deşeurilor, beneficiari fiind cetăţenii din localităţile Cernavodă, Seimeni, Rasova, Saligny, Deleni, Băneasa, Adamclisi, Ion Corvin, Dobromir, Oltina, Ostrov şi Lipniţa, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Limanu, Corbu, Cumpăna, Mihai Viteazu şi Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii