Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriza de la HC Dobrogea Sud Handbalistul Branislav Angelovski, lacrimi de fericire la 39 de ani (galerie foto)

ro

23 Feb, 2016 00:00 2992 Marime text


Branislav Angelovski, handbalistul macedonean de la HC Dobrogea Sud Constanţa, a împlinit 39 de ani, iar colegii i-au făcut cel mai frumos cadou, victoria clară, scor 37-28 (20-12), pe teren propriu cu CSU Suceava, în derby-ul etapei a 16-a a Diviziei A.

Accidentat, centrul macedonean nu a putut juca în acest meci, trăind partida de pe banca de rezerve.

„Mi-a fost mai greu decât atunci când sunt în teren, am transpirat mai mult. Îmi pare rău când nu-i pot ajuta pe băieţi. Mi-au făcut un cadou perfect. Este un rezultat super pentru noi, colegii mei au jucat extraordinar. Sperăm să intrăm în istorie câştigând Cupa României. Dacă vom fi sănătoşi şi ne vom face jocul nostru obişnuit, sigur avem şanse şi la Cupă“, a declarat Angelovski.

 
Jucătorul a spus care e secretul longevităţii sale.

„Am ajuns la 39 de ani, dar încă am poftă de handbal. Ţine de genetică, dar şi de alimentaţie şi de odihnă. Energia îmi vine de la numeroasele cafele pe care le beau pe zi. Fac handbal cu pasiune şi emoţie. Altfel nu mi-e bine“, a spus Branislav.


De ziua sa, în afară de promovarea în Liga Naţională (care e ca şi realizată), handbalistul şi-a pus şi o dorinţă specială.

„Să câştig Cupa cu HC Dobrogea Sud. Ar fi o mare realizare pentru mine, întrucât, până acum, toate trofeele pe care le-am cucerit (cupe şi campionate) au fost cu echipe mari, de primă ligă, care erau favorite. Nu cred că se aşteptau mulţi ca echipa noastră să se califice în turneul Final Four al Cupei României. Am câştigat un meci foarte important la Odorhei, acolo unde, în cei şase ani de când sunt eu la Constanţa, ne-a fost cel mai greu. Am făcut un meci perfect, ceea ce îmi dă încrederea că ne putem măsura forţele cu orice echipă din România“, a arătat Branco.

Mesaje speciale

HC Dobrogea Sud i-a făcut şi o surpriză lui Angelovski, un filmuleţ cu urări de ziua sa. Au fost înregistrate mesajele colegilor de echipă, dar şi ale unor prieteni de-ai săi, foşti coechipieri şi antrenori. Handbalistul a fost foarte emoţionat când a văzut clipul. „Lacrimi de fericire! Mesajele voastre au contribuit la asta. Încă o dată, la mulţi ani, Branco, şi să vină Cupa la Constanţa!“, s-a postat pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud, laolaltă cu fotografii de la eveniment, care au surprins un Angelovski mişcat de evenimentul în care a fost sărbătorit şi de căldura cu care a fost înconjurat. Pe lângă handbaliştii de la Dobrogea Sud şi de membrii familiei sale, i-au mai trimis mesaje jucătorului Kiril Lazarov (Barcelona), Raul Entrerrios (Barcelona), Zvonko Sundovski (antrenor la CSM Bucureşti, fost la HCM Constanţa), Borko Ristovski (portar al Naţionalei Macedoniei), Lino Cervar (fost antrenor al reprezentativei Croaţiei), Veselin Vujovic (antrenor la Zagreb şi cel mai bun jucător din istoria fostei Iugoslavii), Ivan Cupic (Kielce şi Naţionala Croaţiei).

„Să mai joci încă zece ani!“

„Frăţioare, la mulţi ani şi multă sănătate! Am în spate multe cupe şi medalii câştigate împreună. Mi-aş dori ca, începând din acest an, să putem cuceri în continuare trofee. Mulţi ani, multă sănătate şi să ştii că te iubim!“, a fost mesajul căpitanului HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma. „Să fii sănătos şi fericit alături de familia ta. Petrecere frumoasă, te pup!“, a spus un alt jucător emblematic, George Buricea, în vreme ce Ionuţ Stănescu i s-a adresat lui Branco şi în macedoneană. „Tot ce îţi doreşti, să fii sănătos, să te bucuri de familie şi să mai joci încă zece ani“, a spus şi Răzvan Enescu.

„Spectatorii au fost de nota 10“

Laurenţiu Toma s-a arătat mulţumit şi de meciul cu CSU Suceava, care a crescut la opt puncte distanţa dintre liderul clasamentului şi celelalte două formaţii de pe podium, Suceava şi Ştiinţa Bacău.

„O victorie muncită, ne bucurăm că a ieşit aşa. Am obţinut trei puncte foarte importante. În mare măsură, intrarea noastră în Liga Naţională e rezolvată. Vrem să terminăm campionatul neînvinşi, astfel încât să fie un an perfect. Important e că nu avem accidentaţi, întrucât suntem puţini şi se apropie Cupa României. Spectatorii au fost de nota 10. Ne-au împins de la spate, ca de obicei. Am intrat pe teren motivaţi 100%, ştiam că ne aşteaptă un meci greu şi că adversarii noştri vor începe tare. Aşa cum pentru noi era importantă victoria, la fel era şi pentru adversari, vitală în lupta la primele locuri. Şi ei se gândesc să facă o figură frumoasă, iar dacă merg la baraj, să intre în prima ligă. Ne aşteptam să fie o partidă mai strânsă, dar am făcut un meci foarte bun, iar dacă nu ratam destul de mult, diferenţa era de peste 15 goluri. Cred că şi oboseala şi-a spus cuvântul, dar fiecare dintre noi a încercat să dea ce are mai bun“, a spus Laurenţiu Toma.


Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud Constanţa)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii