Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău şi Cristian Şchiopu îşi serbează, astăzi, zilele de naştere

ro

19 Jan, 2015 00:00 3224 Marime text
Astăzi e ziua de naştere a tenismenului constănţean Horia Tecău şi a antrenorului de fotbal Cristian Şchiopu. Primul împlineşte 30 de ani, iar tehnicianul - 41 de ani.
 
Jucător redutabil la dublu masculin, Horia a obţinut în carieră 24 de titluri la această probă. Are în palmares şi un titlu de Grand Slam la dublu mixt (la Australian Open), trei finale la Wimbledon (la dublu masculin), dar şi mai multe participări la Turneul Campionilor. Aflat în prezent pe locul 16 în clasamentul ATP de dublu masculin, Horia evoluează la dublu alături de olandezul Jean-Julien Rojer.
 
Cristian Şchiopu a fost căpitanul FC Farul, club la care a jucat (ca fundaş central) timp de opt ani, între 2002 şi 2010, contribuind la performanţele „marinarilor“ din acei ani, din campionat (locul cinci în ediţia 2004/2005), din Cupa României (finalişti în acelaşi sezon) şi din Cupa UEFA-Intertoto (unde, în 2006, au ajuns până în turul trei - ultimul înaintea pătrunderii în Cupa UEFA - fiind eliminaţi de echipa franceză Auxerre). În momentul de faţă, Cristian este antrenor la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii