Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi specială pentru 240 de tineri Emoţii la cursul festiv al Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ (galerie foto)

ro

14 Jun, 2014 00:00 6263 Marime text
Promoţia 2014 a Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ a sărbătorit, ieri, încununarea cu succes a celor cinci ani de studii, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Îmbrăcaţi în robe şi cu toci pe cap, o nouă generaţie de viitori absolvenţi ai cursurilor de licenţă ale Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius“ a trăit emoţiile ultimului curs festiv, susţinut de rectorul interimar, prof. univ. dr. Ion Bordeianu, şi de către decanul Facultăţii de Medicină, prof. univ. dr. Rodica Sârbu. Cei 240 de absolvenţi ai facultăţii au trăit ultimele emoţii ale vieţii de student alături de cadrele didactice, dar şi de părinţi şi de prieteni. După salutul cald adresat întregii asistenţe şi, în special, tinerilor absolvenţi, prof. univ. dr. Ion Bordeianu le-a urat acestora „să reprezinte cu mândrie Universitatea «Ovidius»“. „Această zi va rămâne vie în memoria tuturor. Vă doresc să reprezentaţi cu mândrie Universitatea «Ovidius», oriunde veţi ajunge! Să fiţi ambasadorii şcolii constănţene! Meseria de farmacist vă va aduce multe satisfacţii. O spun din experienţa pe care o am ca medic. Vă mai doresc să continuaţi pregătirea prin înscrierea la masterate! Vă urez multă sănătate şi bucurii în viitor!“, le-a spus Ion Bordeianu tinerilor absolvenţi. La rândul său, decanul Rodica Sârbu a ţinut să le amintească tinerilor că „meseria de farmacist are multe responsabilităţi şi obligaţii“. „S-a terminat o etapă în viaţa voastră. Dar vă doresc să continuaţi să vă perfecţionaţi. Mai ales că meseria de farmacist presupune mult profesionalism, responsabilitate şi informare. Farmacistul poartă răspundere morală şi juridică atunci când înmânează un medicament pacientului. A servi un pacient este cea mai importantă acţiune a unui farmacist“, a subliniat decanul Rodica Sârbu. Un moment emoţionant al festivităţii a fost cel de predare a „cheii“ Facultăţii de Farmacie şefei de promoţie din anul IV, Ana Coteţ, de către şefa de promoţie a anului V, Cătălina Cinaru, care a susţinut un frumos discurs, încărcat de gânduri de recunoştinţă adresate cadrelor didactice: „Sunt mândră că fac parte din această generaţie. Am petrecut împreună cinci ani frumoşi, cu bune şi rele. Le mulţumim profesorilor, care vor fi adevărate modele pentru noi, dar şi părinţilor, care ne-au susţinut. De azi, suntem farmacişti!“. Festivitatea s-a încheiat cu interpretarea cântecului academic „Gaudeamus igitur“, tinerii fiind copleşiţi de flori, felicitări şi fotografii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii