Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au de făcut unităţile şcolare De la toamnă, manuale noi pentru elevi (document)

ro

10 Apr, 2015 00:00 3440 Marime text
Majoritatea manualelor elevilor claselor a IV-a, dar şi ale celor de gimnaziu sau din ciclul inferior al liceului sunt vechi şi uzate. În acest context, Ministerul Educaţiei a decis să retipărească manualele pentru anul şcolar 2015 - 2016, acţiune aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Oficialul a aprobat şi fondurile bugetare necesare procesului de retipărire. De manuale noi vor beneficia, anul următor, maximum 10% din totalul elevilor de clasa a IV-a şi 15% din elevii de gimnaziu/liceu. De asemenea, printre beneficiarii noilor manuale se numără şi elevii cu deficienţe de vedere.

Pentru a primi manuale noi în anul şcolar 2015 - 2016, fiecare unitate de învăţământ trebuie să respecte următoarele criterii: înlocuirea manualelor şcolare aflate în stadiu avansat de uzură, retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul gimnazial la disciplinele limba şi literatura română, matematică, limba şi literatura maternă (pentru clasele care studiază în limbile materne), dar şi asigurarea manualelor şcolare care nu fac obiectul retipăririi.

Pentru completarea stocurilor de manuale şcolare în unităţile de învăţământ din ţară, inspectoratele şcolare vor încheia şi derula contractele de achiziţie. În cazul în care unele edituri refuză încheierea de contracte de achiziţie, inspectoratele şcolare pot achiziţiona titlurile de manuale şcolare cu preţul cel mai mic de la alte edituri menţionate în Catalogul manualelor şcolare valabile pentru anul şcolar 2015 - 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii