Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asistentul medical, coloana vertebrală a sistemului de îngrijire Şcoala Postliceală „Hipocrate“ organizează înscrieri pentru anul şcolar 2015-2016

ro

17 Sep, 2015 00:00 14130 Marime text
Asistentul medical reprezintă grupul cel mai mare de profesionişti din sănătate, coloana vertebrala a sistemului de îngrijire a societăţii. El, asistentul medical, încurajează şi ocroteşte pacienţii, este pregătit să aibă grijă de bolnavi şi de cei suferinzi. Misiunea asistentului medical în societate este de a ajuta indivizi, familii şi grupuri să-şi determine şi să-şi realizeze potenţialul fizic, mental şi social şi să facă toate acestea în contextul plin de provocări al mediului de viaţă şi de muncă.

Un bun asistent medical trebuie să fie bine instruit şi să aibă o experienţă bogată. O cerinţă fundamentală este reprezentată de studiu şi instruire practică.

În aceste condiţii, Şcoala Postliceală „Hipocrate“ Constanţa organizează înscrieri pentru următoarele calificări în noul an de învăţământ 2015-2016:

- asistent medical generalist;
- asistent medical de farmacie;
- asistent de balneofiziokinetoterapie;
- asistent medical de radiologie;
- asistent medical de laborator;
- asistent medical de igienă şi sănătate publică;
- asistent medical de sănătate publică;
- asistent medical de nutriţie şi dietă;
- asistent medical pentru ocrotirea persoanelor vârstnice.

Examenul de admitere este organizat sub formă de concurs de dosare. Dosarul de înscriere trebuie să conţină următoarele acte: diplomă de bacalaureat sau adeverinţă de absolvire a liceului (copie şi original), buletin de identitate/carte de identitate (copie şi original), certificate de naştere (copie şi original), certificat de căsătorie, unde este cazul (copie şi original), adeverinţă medicală, formular de înscriere, dosar plic şi taxa de înscriere de 100 de lei.

Durata de şcolarizare pentru specializările Asistent medical generalist, Asistent medical de farmacie, Asistent de balneofiziokinetoterapie, Asistent medical de radiologie, Asistent medical de laborator, Asistent medical de igienă şi sănătate publică, Asistent medical de sănătate publică, Asistent medical de nutriţie şi dietă este de trei ani.

Durata de şcolarizare pentru specializarea Asistent medical pentru ocrotirea persoanelor vârstnice este de doi ani.
 
Şcoala Postliceală „Hipocrate“ Constanţa este acreditată pe domeniul Sănătate şi asistenţă pedagogică prin OM nr. 5424/23.09.2008, publicat în Monitorul Oficial nr. 701/15.10.2008. Unitatea de învăţământ se află în Constanţa, strada Cişmelei nr. 16, în spatele complexului Carrefour de la TIC-TAC, lângă Liceul Teoretic „George Călinescu“.

Şcoala Postliceală Hipocrate Constanţa este prima şcoală sanitară înfiinţată în Constanta la iniţiativa domnişoarei dr. Doina Rogoveanu în anul 1990. Pe parcursul celor 25 de ani de funcţionare şcoala a oferit pe piaţa muncii 23 de promoţii, aproximativ 3000 de absolvenţi, dintre care peste 85% sunt angajaţi ai sistemului de sănătate. Diplomele/certificatele de absolvire obţinute de către elevii Şcolii Postliceale Hipocrate Constanţa sunt recunoscute internaţional, dovadă fiind statistica elevilor angajaţi peste hotare.
Şcoala are ca parteneri instituţii din Germania, oferind posibilitatea elevilor de angajare în clinici şi spitale din această ţară. În acest sens, şcoala oferă cursuri gratuite de limba germană.
Absolvenţii calificării Asistent Medical Generalist beneficiază de contractul de colaborare dintre şcoală şi partenerul german , care oferă locuri de muncă în Germania, asigurând totodată sprijinul integrării familiei acestora.
Elevii şcolii noastre îşi desfăşoară activitatea practică în spitalele, clinicile, sanatoriile şi laboratoarele partenerilor din domeniul sănătate şi asistenţă pedagogică, atât din judeţ, cât şi din afara acestuia.

Informaţii utile

Telefon: 0241.518.467
e-mail: drmedrogo@yahoo.com
Facebook: Şcoala Postliceala Hipocrate Constanţa
Web: www.scoalapostlicealahipocrate.com.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii