Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am învăţat constant şi am fost activ“ Ce sfaturi le dau colegilor mai mici constănţenii cu cea mai mare medie la Bac

ro

09 Jul, 2015 00:00 4595 Marime text
Au învăţat constant pe parcursul celor patru ani de liceu şi au reuşit să obţină cea mai mare medie la cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat 2015. Vorbim despre doi elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“, care au obţinut media 9,93 la prima sesiune de Bacalaureat 2015.
 
Andrei Creţu a fost notat cu 9,80 la Limba Română, cu 10 la Matematică şi cu 10 la Biologie. Colega sa, Lidia Grasu, a primit aceleaşi note: 9,80 la Limba Română, 10 la Matematică şi 10 la Biologie. Cei doi tineri ne-au povestit că au învăţat constant în toţi anii de liceu, iar înainte de examenele de Bacalaureat doar au repetat toată materia din cei patru ani de studii. „Eu am învăţat constant, am fost mereu activ, iar înainte cu două săptămâni de probele scrise, doar am repetat materia la cele trei discipline: Limba română, Matematică şi Biologie“, ne-a dezvăluit Andrei Creţu. Tânărul este olimpic la Biologie. Începând cu clasa a X-a şi până în clasa a XII-a, a câştigat premiul I la fazele judeţene ale Olimpiadei de Biologie, clasificând-se, astfel, la fazele naţionale. „În clasa a X-a, am obţinut menţiune, iar în clasele a XI-a şi a XII-a, premii speciale“, mai spune Andrei Creţu. Colega sa, Lidia Grasu, visează la o carieră în justiţie. „Voi urma Facultatea de Drept la o universitate din Anglia“, ne-a povestit Lidia, care, de-a lungul anilor de liceu, a fost olimpică la Limba engleză. „În clasele a XI-a şi a XII-a, am luat premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Limbă Engleză“, ne-a spus Lidia. La fel ca Andrei, Lidia a reuşit să obţină media 9,93 la Bacalaureat deoarece a învăţat constant. „Am reuşit să găsesc propria metodă de învăţare şi mi-a fost uşor“, susţine Lidia.

Să nu uităm şi de Diana Ioana Anastase, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, care a susţinut examenele de bacalaureat în sesiunea specială, didicată olimpicilor, ea obţinând media - 9,96.

Peste 54% dintre elevii din Constanţa au promovat Bacul 

Reamintim că, potrivit ISJ, rata de promovare la prima sesiune de Bacalaureat 2015 la Constanţa este de 54,76%. În urma centralizării notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare înregistrat la nivelul judeţului Constanţa este de 54,76% (63,54 % - serie curentă). 995 de candidaţi au obţinut medii între 8,00 şi 8,99 şi 552 de absolvenţi - medii între 9,00 şi 9,99. Comparativ cu rezultatele examenului de Bacalaureat din 2014 (48,34%), în acest an s-a înregistrat o creştere a ratei de promovare cu 6,42%.

Citeşte şi 

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile: Cine sunt elevii din Constanţa cu cele mai mari medii la Bac 2015
 
S-au afişat rezultatele la Bac 2015. Constanţa - promovabilitate de 54,67 la sută: Doi constănţeni de la Liceul „Ovidius“ au obţinut cele mai mari medii - 9,93 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popescu Teodora 10 Jul, 2015 09:54 Felicitari.....si frumosi si inteligenti...BRAVO!