Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7 lei, o lucrare corectată Ce sume primesc profesorii implicaţi în organizarea examenului de definitivat

ro

05 Aug, 2016 00:00 4040 Marime text
 

Ieri s-a desfăşurat proba scrisă a examenului de definitivat. Potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, pentru proba scrisă s-au înscris 264 de candidaţi. Examenul a avut loc la Liceul Teoretic „Ovidius”.
 
Dintre cei 264 de candidaţi înscrişi, 41 au absentat, iar dintre cei 223 de candidaţi prezenţi, 35 s-au retras. În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.
 
Rezultatele se vor afişa pe 11 august, la centrul de examen şi pe site-ul http://definitivat.edu.ro/2016/, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se realizează în zilele de 11 şi 12 august. În perioada 12-17 august, vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18 august. Nota minimă de promovare a examenului la proba scrisă este opt. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
 
Cei care participă la examenul de definitivat vor fi remuneraţi pentru activitatea depusă, conform ordinului Ministerului Educaţiei privind aprobarea normelor de plăţi ale comisiilor desemnate pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2016. Organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ se asigură de către inspectoratele şcolare.
 
Pentru evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor se constituie centre de evaluare şi centre de contestaţii. La nivelul fiecărui centru de evaluare/contestaţii se constituie comisia de evaluare a lucrărilor scrise şi comisia de soluţionare a contestaţiilor.
 
Personalul didactic, cu excepţia inspectorilor şcolari generali, a inspectorilor şcolari generali adjuncţi, a inspectorilor şcolari care asigură desfăşurarea activităţilor în cadrul examenului de definitivat în centre de examen, este plătit după cum urmează: secretar/informatician/membru - 400 de lei, asistent supraveghetor - 41 de lei.
 
Personalul didactic, cu excepţia inspectorilor şcolari generali, a inspectorilor şcolari generali adjuncţi, a inspectorilor şcolari care fac parte din comisiile din centrele de evaluare/contestaţii, este plătit în felul următor: preşedintele unei comisii de până în 1.000 de candidaţi va primi 872 de lei, preşedintele unei comisii de peste 1.000 de candidaţi, cu 910 lei, vicepreşedintele - cu 510 lei, secretarul/informaticianul, cu 437 de lei, iar membrul evaluator, cu 7 lei pentru o lucrare corectată.
 
Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului naţional de definitivat în învăţământ, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoana de contact din unitatea de învăţământ este plătită cu 503 lei.
 
Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 388 de lei.
 

Citeşte şi Emoţii pentru 264 de profesori din Constanţa. Examenul de definitivat – pe patru august

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii