Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

335 de profesori constănţeni pot deveni experți în management educațional

ro

22 Aug, 2014 00:00 2130 Marime text
În perioada 20 august - 7 octombrie, se desfăşoară concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, seria a 7-a. Procedura şi criteriile de selecţie sunt stabilite prin metodologia specifică. La nivel judeţean, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, sunt scoase la concurs 335 de locuri.

La concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, este titular în învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii patru ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală.

Calendarul concursului

Seria a 7-a a concursului de selecţie se desfăşoară în conformitate cu următorul calendar: între 20 şi 29 august, se completează formularul de selecţie, în aplicaţia informatică, listele cuprinzând candidaţii admişi în această etapă, în urma introducerii informaţiilor de selecţie online, rezultatele urmând a fi afişate pe 29 august. În perioada 1 - 10 septembrie, cei selectaţi vor depune portofoliul de documente la ISJ. Ulterior, între 11 - 12 septembrie, Inspectoratul Şcolar va transmite la Ministerul Educaţiei Naţionale lista candidaţilor declaraţi admişi după etapa de selecţie online, care, la data înscrierii la selecţie, ocupă o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control, precum şi dosarele acestora. Portofoliile candidaţilor vor fi evaluate între 15 şi 18 septembrie de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv la nivelul MEN. Pe 19 septembrie, vor fi validate rezultatele selecţiei de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar şi afişate rezultatele evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor. Contestaţiile vor putea fi depuse între 22 şi 26 septembrie. Acestea vor fi soluţionate între 29 septembrie şi 1 octombrie. Inspectoratele şcolare vor întocmi, în perioada 3 - 6 octombrie, listele cuprinzând candidaţii promovaţi şi le vor înainta la MEN. Pe 7 octombrie urmează să fie emis ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul Naţional al experţilor în management educaţional. Constituirea Corpului Naţional de experţi în management educaţional se face în baza Legii Educaţiei Naţionale, care prevede că, la concursurile pentru ocuparea unei funcţii de conducere în învăţământ - fie că vorbim despre cele de directori şi directori adjuncţi, fie că ne referim la funcţiile de inspectori şcolari - vor putea participa doar experţii în management educaţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii