Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă pensiune se va construi în Eforie Nord. Cine este investitorul

ro

24 Sep, 2016 00:00 2726 Marime text
Turiştii care vor veni anul viitor pe litoralul românesc vor avea o nouă pensiune în care vor putea să se cazeze, la Eforie Nord. Societatea Casid Turism SRL a depus un memoriu tehnic la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unei pensiuni turistice.
 
Potrivit proiectului „Construire pensiune turistică P+2E şi împrejmuire teren”, noua pensiune ar urma să fie construită pe strada Republicii nr. 5, lot 2, Eforie Nord. Terenul pe care va fi construită pensiunea are o suprafaţă de 222 mp, conform proiectului, clădirea urmând să aibă o suprafaţă construită de 126,71 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 430,71 mp.
 
Pensiunea va avea cinci locuri de parcare, alei de acces carosabil şi pietonal cu pavele traforate şi spaţii verzi. Suprafaţa terenului este de 222 mp, teren deţinut de beneficiar, conform actului de proprietate - contract de vânzare cumpărare ataşat, terenul fiind liber de sarcini.
 
În momentul de faţă, pe terenul în studiu se află o construcţie, C2, conform cadastrului şi documentelor ataşate, care se va desfiinţa, printr-un proiect distinct. Imobilul propus va avea funcţiunea de pensiune turistică. Accesul principal în clădire se va realiza din faţada principală, amplasată înspre strada I. Gh. Duca. La nivelul parterului vor fi amplasate: un hol acces cu recepţie, un salon de luat masa, bucătărie, o cameră cu baie, grupuri sanitare, spaţiu tehnic. La etajul 1 şi 2 vor fi amenajate câte cinci camere cu băi proprii şi terase. Faţadele clădirii vor fi finisate cu tencuială decorativă de exterior, de culoare albă, şi cu panouri decorative de faţadă sau tencuieli speciale de exterior, care imită betonul aparent în zonele indicate pe faţade. Tâmplăria exterioară va fi realizată din PVC de culoare albă, cu geam termoizolant. Terasele exterioare, atât cele de la nivelul parterului, cât şi cea de la etaj, vor fi finisate cu gresie de exterior antiderapantă.
 
Pe terasa circulabilă de peste etajul 2 se va amenaja o suprafaţă de 91 mp de spaţiu verde. Pensiunea va fi adaptată şi nevoilor persoanelor cu dizabilităţi, în proiect fiind prevăzut accesul principal atât prin patru trepte de la nivelul trotuarului, cât şi printr-o rampă pentru accesul cărucioarelor. De asemenea, toate uşile de acces de la parter au o lăţime de un metru, fiind proiectată o cameră pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi şi o baie corespunzătoare.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Casid Turism SRL are sediul social în Eforie Nord, pe strada I. Gh. Duca, nr. 1A. Înfiinţată în anul 2003, firma are un capital social de 230 de lei, integral vărsat în 23 de părţi sociale, a câte 10 lei fiecare. Potrivit aceleiaşi surse, asociat în cadrul societăţii este Dragoş Zaharia, care îndeplineşte şi funcţia de administrator.
 
Conform codificării, SC Casid Turism SRL se ocupă de „facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”. Dragoş Zaharia mai figurează în datele Registrului Comerţului ca acţionar în alte trei societăţi: Iza Mat Consulting SRL, societate radiată, Mat-El-Sanit SA, care este activă la acest moment, şi Zad Consult SRL, care apare în datele oficiale ca fiind în lichidare, întrerupere temporară de activitate şi radiată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii