Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este vizat un cartier rezidenţial în Vama Veche Răspunsul primit de fostul primar al Mangaliei Nicolae Sideri de la APM Constanţa (document)

ro

30 Mar, 2017 00:00 3982 Marime text
În localitatea Vama Veche, fostul primar al Mangaliei Nicolae Sideri intenţionează să realizeze un cartier rezidenţial care să cuprindă locuinţe P, P+1E şi P+2E.
 
În acest sens, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul privind „Întocmire PUZ, parcelare - construire locuinţe P, P+1E, P+2E - intravilan, strada Mihail Kogălniceanu nr. 2, localitatea Vama Veche, comuna Limanu, judeţul Constanţa“. Iniţiatorul, Niculae Sideri, solicită elaborarea unui PUZ pentru un teren situat în intravilanul localităţii Vama Veche, în vederea încadrării urbanistice şi stabilirii condiţiilor de construibilitate şi acces parcelare pentru locuinţe parter, P+1, P+2 etaje.
 
Precizăm că Nicolae Sideri a fost primar al Mangaliei în perioada 1992 - 1996.
 
În urma derulării etapei de încadrare din şedinţa Comitetului Special al APM Constanţa întrunit în data de 14 martie, s-a luat decizia supunerii procedurii de adoptare fără aviz de mediu şi fără parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată. Publicul poate formula comentarii privind decizia etapei de încadrare, care pot fi transmise către APM Constanţa.
 
Teritoriul care urmează să fie reglementat prin PUZ este teren intravilan, cu suprafaţa de 10.116 mp, situat în comuna Limanu, aferent localităţii Vama Veche, la vest de şoseaua DN 39 (strada Mihail Kogălniceanu) şi la nord-est de canalul colector cu descărcare în Marea Neagră. Conform proiectului, terenul a făcut obiectul unei lucrări de dezmembrare din care au rezultat 14 parcele construibile şi o parcelă, propuse pentru cele două accesuri rutiere. Acum, investitorul solicită realizarea unui PUZ în loturile 2-14 rezultate din dezmembrare.
 
Terenul are o formă relativ triunghiulară, cu dimensiunile: latura de nord - 135,7 mp, latura de est - 172,6 mp, latura de sud-vest - 181 mp. Calea principală de comunicaţie şi de acces o constituie DN 39 (Constanţa - Vama Veche), care, pe zona de traversare a intravilanului localităţii Vama Veche, are denumirea stradală Mihail Kogălniceanu. În prezent, accesul rutier la terenul studiat se face din DN 39, pe traseul DE 426, drum de pământ, prin lotul 2 rezultat din dezmembrare, rezervat pentru asigurarea accesului rutier şi pietonal la celelalte 12 loturi construibile. Pe terenul studiat nu există nicio construcţie, acesta fiind încadrat la categoria agricol-arabil.
 
Pentru terenul studiat, investitorul propune stabilirea funcţiunii de locuire şi de cazare turistică, care este compatibilă cu funcţiunea preponderentă din zonă - cea de locuire şi de cazare turistică propusă prin PUZ aprobat prin HCL 61/16.08.2010. Potrivit memoriului depus, pe terenul studiat sunt 11 loturi destinate construirii de locuinţe individuale permanente sau sezoniere (de vacanţă), un lot pentru circulaţie rutieră şi pietonală, care asigură accesul la cele 11 loturi pentru locuire, şi un lot destinat unui spaţiu comercial. Accesul auto pentru legătura cu restul localităţii, precum şi cu teritoriul, se face prin strada colectoare amenajată pe traseul DE 426, situat paralel cu canalul pluvial din partea de sud-vest, care se continuă cu strada Nichita Stănescu, existentă, şi prin care se racordează la DN 39. Această soluţie a fost avizată favorabil de DRDP prin Avizul nr. 70906/19.12.2016. Procentul de Ocupare a Terenului propus este de 30%, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului este de 0,90.
 
Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Niculae Sideri apare în societatea Ainalac SRL, care fusese înmatriculată în anul 1996 şi avea sediul social în Mangalia. În anul 2013, firma a fost radiată. Precizăm că am sunat la numerele de contact ale societăţii Ainalac SRL pentru a afla mai multe detalii despre proiect, însă acestea nu mai sunt valabile.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi consulta memoriul depus la APM Constanţa de către Niculae Sideri. 

Citeşte şi:

Se ridică un cartier rezidenţial în Vama Veche? Cine cere modificarea Planului Urbanistic Zonal în boema staţiune
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii