Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Envisan NV, din Belgia, aşteaptă avizul pentru lucrări de dragaj şi relocare nisip în Marea Neagră (documente)

ro

10 Feb, 2017 00:00 4226 Marime text
Societatea Envisan NV, Belgia - Sucursala Piteşti aşteaptă avizul ANPM pentru a putea demara proiectele „Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre, în vederea relocării nisipului din Zona A - Envisan Marea Neagră“, „Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre, în vederea relocării nisipului din Zona B - Envisan Marea Neagră“, „Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre, în vederea relocării nisipului din Zona C - Envisan Marea Neagră“.
 
Execuţia lucrărilor de dragaj pe platoul continental al Mării Negre în vederea relocării nisipului din cele trei zone face parte din obiectivul de investiţie „Reducerea eroziunii costiere Faza II 2014 - 2020“. Finanţarea obiectivului se face din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020, Axa Prioritară 5 - Promovarea adaptării la
schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor.
 
Trei zone din Marea Neagră, vizate pentru lucrările de dragaj

Zona A - Envisan Marea Neagră necesară lucrărilor de dragaj se află amplasată în apele teritoriale şi zona economică exclusivă a României, în Marea Neagră, pe platoul continental, într-o zonă în care marea are adâncimi de circa 25 - 30 m, distanţa dintre obiectiv şi Mamaia Sat fiind de aproximativ 15,0 km. Zona A - Envisan Marea Neagră are o suprafaţă de 4,4266 km2, substanţa minerală utilă fiind reprezentată de nisip natural.
 
Având în vedere că pentru reabilitarea plajei este necesar un nisip de o anumită calitate, stabilită prin documentaţia elaborată în acest sens, se estimează că doar o parte din întreaga suprafaţă a Zonei A - Envisan Marea Neagră va fi supusă acţiunii de dragaj. Această suprafaţă variază în funcţie de calitatea materialului din zonă şi de grosimea materialului aspirat. Se estimează că în Zona A - Envisan Marea Neagră va fi dragată o suprafaţă de circa 45% din totalul suprafeţei de 200 ha, extragerea nisipului realizându-se în baza permiselor temporare de exploatare emise de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.
 
Zona A - Envisan Marea Neagră se află în larg şi are o adâncime de cca 25 - 30 m sub nivelul mării, iar extracţia nisipului se va face pe o grosime de circa 2 - 5 m. Zona B - Envisan Marea Neagră necesară lucrărilor de dragaj se află amplasată în apele teritoriale şi zona economică exclusivă a României, în Marea Neagră, pe platoului continental, într-o zonă în care marea are adâncimi de circa 25 - 30 m, distanţa dintre obiectiv şi Mamaia Sat fiind de circa 15,8 km. Zona B - Envisan Marea Neagră are o suprafaţă de 4,9810 km2.
Zona C - Envisan Marea Neagră necesară lucrărilor de dragaj se află amplasată în apele teritoriale şi zona economică exclusivă a României, în Marea Neagră, pe platoul continental, într-o zonă în care marea are adâncimi de circa 25 - 30 m, distanţa dintre obiectiv şi Mamaia Sat fiind de circa 16,0 km. Zona C - Envisan Marea Neagră are o suprafaţă de 4,7176 km2.
 
Despre Envisan NV, Belgia
 
Envisan NV este un contractor în protecţia mediului din Belgia, care se extinde rapid, parte din grupul Jan De Nul, specializat în construcţii civile şi în dragări în întreaga lume. Envisan este calificată şi are experienţă în tehnologii în ceea ce priveşte protecţia mediului cum ar fi dragări, construirea şi reabilitarea gropilor ecologice şi remedierea şi dezvoltarea staţiilor contaminate, lagune poluate cu hidrocarburi şi uzine de gaz scoase din funcţiune.
 
Începând ca o societate specializată în sol şi tratarea apelor subterane, s-a extins treptat într-o companie cu experienţă globală a tehnologiilor ecologice.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Envisan NV, Belgia - Sucursala Piteşti are sediul social în satul Oarja, comuna Oarja, judeţul Argeş, avându-l ca împuternicit pe Herman Karel Maurice Astere. Acesta deţine cetăţenie belgiană şi este născut pe 23.11.1981, la Borgerhout, Belgia.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriile depuse la APM Constanţa de către Envisan NV, Belgia - Sucursala Piteşti. 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gelu 10 Feb, 2017 03:23 Dezastru ecologic.In vest nu este admisă aceasta tehnologie.Verificati!