Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarna și-a intrat în drepturi la Constanța. Mai multe drumuri și școli au fost închise. A fost emis cod portocaliu de vreme rea (fotoreportaj)

ro

18 Jan, 2018 11:53 3879 Marime text
Iarna și-a intrat în drepturi la Constanța. Din cauza viscolului deszăpezirea este îngreunată și vizibilitatea redusă. Autoritățile au decis închiderea unui sector din DN2, iar pe toate drumurile județene a fost instituită restricție de tonaj. 

Și în municipiul Constanța traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Mai multe instalații de iarnă amplasate în Constanța au fost smulse de vânt. Astfel de incidente au avut loc la intrarea în Constanța dinspre Ovidiu și la intersecția străzii Theodor urada cu bulevardul IC Brătianu. Echipele de intervenție încearcă să le refacă. 

Totodată, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat că opt unități de învățământ și-au suspendat cursurile.
 
Astfel, în opt unități de învățământ nu vor fi efectuate cursuri. Acestea sunt:  Școala Gimnazială Dumbrăveni, Liceul Tehnologic  Independența, Liceul Tehnologic „N. Istrățoiu” Deleni, Școala Gimnazială Nr. 1  Ciocârlia, Școala Gimnazială Bărăganu, Școala Gimnazială Nr. 1 Saraiu, Școala Gimnazială Ion Corvin, Școala Gimnazială Nr. 1 Comana.

Meteorologii au emis astăzi o avertizare now casting cod portocaliu de vreme rea valabilă în intervalul ora 10:15 până la ora 16:00
 
Potrivit ANM, în județul Constanța: Constanța, Medgidia, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Castelu, Ciobanu, Ciocârlia, Cogealac, Corbu, Crucea, Cuza Voda, Fântânele, Gârliciu, Ghindărești, Grădina, Horia, Istria, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mihai Viteazu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Pantelimon, Poarta Albă, Săcele, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Tortoman, Valu lui Traian, Vulturu se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 70 - 85 km/h, ninsoare viscolită, vizibilitate redusă sub 50 m.

Din cauza viscolului puternic, pe raza judetului Constanța a fost instituită restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe urmatoarele sectoare de drum: DN2A, între Hârșova și Mihail Kogălniceanu; DN22, între Lumina-limita cu județul Tulcea; DN3, între Murfatlar și Ostrov; DN38, între Agigea și Negru Vodă; DN22C, între Murfatlar și A2.
 
Măsura a fost luată în vederea evitării unor eventuale blocaje provocate de către vehiculele de tonaj mare, care prezintă un risc ridicat de înzăpezire.
 
De asemenea potrivit CNAIR a fost închisă circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22A între Cataloi și Hârșova, km 0+000 – km 85+920, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.
 
Precizăm că începând cu ora 09:00 a fost închis circulației rutiere un prim sector din DN 22A, respectiv, sectorul Hârșova – Ciucurova.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii