Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste la Chișinău și în diasporă! Nemulţumiri legate de modul în care s-au organizat alegerile prezidenţiale

ro

20 Nov, 2016 16:25 1670 Marime text
Astăzi, sute de persoane s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului pentru a protesta față de modul în care a fost organizat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, conform Radio Chișinău.

Manifestanții cer invalidarea rezultatelor alegerilor și repetarea turului doi de scrutin. De asemenea, moldoveni stabiliți în peste 20 de orașe din întreaga lume au anunțat pentru astăzi flashmob-uri față de modul de organizare a scrutinului, din cauza numărului insuficient de buletine de vot la secțiile din străinătate.

Candidata proeuropeană la funcția de președinte Maia Sandu le-a recomandat protestatarilor să nu se lase anterenați în tot felul de provocări și să rămână vigilenți. A ținut să accentueze că manifestațiile au loc împotriva autorităților care nu au fost capabile să asigure fiecărui cetățean dreptul constituțional la vot, dar nu și împotriva acelor alegători care au optat pentru un alt candidat, relatează Jurnal.md.

Conform rezultatelor finale ale Comisiei electorale, turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost câștigat de către candidatul prorus Igor Dodon, devansând-o pe contracandidata sa europeană, Maia Sandu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii