Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Percheziţii de amploare în Republica Moldova

ro

08 Apr, 2015 12:48 1301 Marime text
Ofiţerii CNA efectuează percheziţii şi la această oră. Unsprezece persoane au fost reţinute în urma unei operaţiuni de amploare în Chişinău.  Este vorba despre şeful Spitalului din Cahul. şeful Spitalului din Taraclia, şeful adjunct al Agenţiei Achiziţii Publice, directorul Unităţii de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii din cadrul Ministerului Sănătăţii. Oamenii legii au reţinut până acum şapte persoane, printre care:

- directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman;
- directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu;
- directorul Spitalului de Urgenţă, Gheorghe Ciobanu:
- şeful adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Fostul Ministru al Sănătăţii Andrei Usatîi a fost reţinut în această dimineaţă. Acesta este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

"Au fost reţinuţi pentru 72 de ore directorul spitalului de urgenţă şi fostul ministru al Sănătăţii. Sunt bănuiţi pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dacă se vor găsi vinovaţi, riscă închisoare de până la 10 ani, cu privarea dreptului de a mai ocupa funcţii publice", a declarat şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu. 

"Suma prejudiciilor se ridică la 2,7 milioane de lei. Cifra face referire la un caz dintr-un total de 15", a adăugat acesta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii