Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Moldovenii ies în stradă pentru a-şi lua ţara înapoi

ro

07 Jun, 2015 12:14 1065 Marime text
Moldovenii o duc tot mai rău, dezamăgirea e tot mai mare, iar speranţa într-o viaţă mai bună nu se mai leagă de cei pe care i-au ales. Guvernarea şi clasa politică actuală nu se bucură de încrederea cetăţenilor. În cifre o arată sondajele, pe viu o arată nemulţumirea în masă care adună lumea în stradă.

Mai mult, disperarea oamenilor trece de hotarele ţării, or diaspora e zguduită şi ea de contrastul puternic dintre veniturile şi viaţa de lux a guvernării, pe de o parte şi lipsurile tot mai mari ale oamenilor simpli; Lumea e zguduită de furturile de proporţii în care sunt implicaţi atât cei aflaţi la guvernare, cât şi cei care sunt astăzi în opoziţiei. Nu în ultimul rând, lumea e dezamăgită de deteriorarea ideii de europenism care, de fapt, înseamnă reforme în beneficiul populaţiei.

Cetăţenii care nu mai vor să tolereze oligarhia, minciunile politicienilor ascunşi sub paravanul integrării europene, justiţia de ochii lumii şi jafuri de miliarde se întâlnesc astăzi în centrul capitalei, la un nou protest faţă de actuala guvernare.

Manifestaţia a început azi, la ora 12:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi este organizată de membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. La eveniment şi-au anunţat prezenţa veterani care au luptat la Nistru, oameni de cultură, foşti angajaţi ai structurilor de forţă, membrii Uniunii Pensionarilor, studenţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi mii de cetăţeni simpli de prin toate raioanele republicii. 

Concomitent cu protestul de la Chişinău, mitinguri similare vor avea lor în mai multe oraşe din Europa. Diaspora moldovenilor din Franţa, Spania, Irlanda, Germania, Italia, Grecia etc s-a solidarizat până acum cu proteste din ultima perioadă, ieşind de fiecare dată şi ei în stradă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii