Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au petrecut Barack Obama şi Donald Trump prima zi de Crăciun

ro

25 Dec, 2016 21:30 2537 Marime text

Crăciunul este una dintre cele mai aşteptate perioade în întreaga lume. Nici în America această sărbătoare nu este ignorată. președintele în exercițiu și cel ales al Statelor Unite, respectiv Barack Obama şi Donald Trump,  și-au petrecut weekendul de Crăciun departe de vicisitudinile politicii, sau aproape departe de acestea în cazul miliardarului, relatează  Agerpres. 

Obama, în compania fiicelor sale Sasha și Malia, au luat masa sâmbătă la un restaurant, înainte de a merge să joace Waikiki Breakout. Conform site-ului jocului, obiectivul jucătorilor este de a scăpa dintr-o încăpere în care sunt prinși, rezolvând enigme în maxim 60 de minute. Familia prezidențială a rămas în clădire în total 90 de minute. Conform mass-media, au reușit să iasă din cameră cu 12 secunde înainte de expirarea timpului. 

Cortegiul prezidențial a făcut apoi o oprire pentru a se bucura de un cornet de înghețată, ocazie cu care Barack Obama, purtând o cămașă polo albă și ochelari negri, a făcut o baie de mulțime. Prima Doamna Michelle nu a participat la acest eveniment. 

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, ea a răspuns copiilor care contactau linia telefonică ce le permitea să urmărească turneul mondial al lui Moș Crăciun grație comandamentului militar însărcinat cu securitatea aeriană din Statele Unite și Canada, Norad, scrie agerpres.ro 

La câteva mii de kilometri de ei și aproape în același timp, din cauza diferenței de fus orar de cinci ore, cuplul Donald și Melania Trump au asistat sâmbătă seara la o slujbă de Crăciun în Biserica episcopală Bethesda-by-the-Sea, în apropiere de Palm Beach, unde petrec sărbătorile de sfârșit de an, mai scrie agerpres.ro 

În această biserică viitorii locatari ai Casei Albe s-au căsătorit în 2005 — în prezența rivalei sale democrate la recentele alegeri prezidențiale, Hillary Clinton, și a soțului ei, Bill.  Serviciul religios a fost difuzat în direct. Președintele ales a fost întâmpinat cu aplauze de enoriași, cu care a dat mâna.


Sursă foto: AFP/ Getty Images
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii