Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Premierul desemnat Chiril Gaburici începe consultările în vederea creării Guvernului Republicii Moldova

ro

15 Feb, 2015 11:49 1180 Marime text
Premierul desemnat Chiril Gaburici va începe, de astăzi, consultările privind programul de guvernare şi componenţa Executivului.

Discuţiile vor fi purtate cu reprezentanţii societăţii civile, ai mediului de afaceri, dar şi cu fracţiunele parlamentare. Deocamdată, programul întrevederilor nu a fost făcut public. Gaburici a anunţat că va purta aceste discuţii după întrevederea de ieri cu şeful statului.

"Vreau în următoarele zile să duc discuții și consultări cu partidele politice, vreau să duc și discuții și cu jucătorii sociali, cum ar fi patronatele și sindicatele. Sper să fie susținute planul și echipa cu care voi veni. Îmi dau foarte bine seama în ce perioadă eu sunt înaintat spre această poziție, înțeleg, dar îmi asum responsabilitatea", a declarat premierul desemnat Chiril Gaburici.

Conform legislaţiei, premierul desemnat are la dispoziţie 15 zile pentru elaborarea programului de guvernare şi formarea componenței Executivului, pentru ca să solicite Parlamentului votul de încredere.

Termenul limită de formare a noului Guvern este data de 9 martie, când expiră cele trei luni de la încetarea mandatului fostului Executiv.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii