Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Petro Poroşenko, mulţumit de rezultatele alegerilor din Ucraina

ro

27 Oct, 2014 09:33 2060 Marime text
După numărarea a 17 la sută dintre buletinele de vot, blocul condus de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi Partidul Frontul Popular au obţinut cele mai multe voturi la scrutinul pentru noua componenţă a Radei Supreme de la Kiev.

Primele date prezentate de Comisia Electorală Centrală de la Kiev mai arată că în Legislativul ucrainean vor accede şase formaţiuni politice.

Potrivit rezultatelor preliminare, Blocul lui Petro Poroşenko a obţinut 21,66 la sută din sufragii. La distanţă mică se află Partidul Politic Frontul Popular cu 21,65%. Partidul Politic Samopomici s-a clasat pe locul trei cu 10,24 la sută din voturi. Partidul Blocul Opoziţiei a obţinut 9,52%, Partidul Radical al lui Oleg Leaşko - 7,79%, şi Partidul Batkivşcina - 5,98%. Celelalte partide nu au reuşit să treacă pragul electoral de cinci la sută.

Preşedintele ţării, Petro Poroşenko, a felicitat poporul ucrainean pentru alegerea vectorului proeuropean imediat după anunţarea datelor exit-pool, care conincid în mare parte cu cele preliminare, făcute publice de comisia electorală. Liderul de la Kiev a anunţat că va iniţia, chiar de luni, discuţiile pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

"Pentru prima oară în ultimii 96 de ani, în Parlamentul ucrainean nu vor fi comunişti, fapt pentru care vă felicit. Poporul ucrainean a dat o lovitură de graţie acestei formaţiuni", a declarat preşedintele ucrainean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii