Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Contrabandă cu uraniu în Moldova

ro

09 Dec, 2014 16:38 1585 Marime text
Percheziţii pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Oamenii legii au descoperit o grupare formată din 11 membri care făcea contrabandă cu uraniu.

Şapte persoane au fost reţinute şi se află în arest, iar alţi patru membri sunt daţi în căutare. Aceștia au vârstele cuprinse între 32 și 75 de ani, sunt locuitori ai municipiului Chișinău, Orhei și Edineț. Sunt persoane care au cunoştinţe speciale în domeniul substanţelor radioactive, dar care nu sunt militari profesionişti. Reţinuţii şi-au recunoscut vina.

În investigaţie a fost implicat şi Biroul Federal de Investigaţie al Statelor Unite (FBI), care a confirmat că substanţa descoperită este radioactivă.

Substanţa a fost adusă cu trenul în luna ianuarie, în Moldova, din Rusia, iar la moment a fost exclusă din circuitul civil. Poliţia a confiscat 200 de grame de uraniu, un kilogram de mercur, dar şi un kilogram de material solid de origine neorganică neidentificat, care emană emisii radioactive. Suspecţii cereau 1,6 milioane de euro pentru întreaga cantitate de uraniu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii